Windows 11 için yeni bilgiler geldi

Her gün Windows 11 hakkında yeni bilgiler daha doğrusu yeni iddialar geliyor. Ancak tanıtım yaklaştıkça bu iddiaların doğru olma ihtimalleri de bir hayli yüksek.

Geçtiğimiz günlerde bilindiği gibi yeni Windows sürümünün kurulum dosyası sızmıştı. Microsoft Japonya tarafından yapılan telif başvurusunda da yeni sürümün Windows 11 olarak çıkacağı görülmüştü. En çok merak edilen soru ise yeni sürüm ile nelerin değişeceği. Gelen bilgilere göre sistem güvenliği ile güncellemeler dışında göze çarpan yenilikler, tasarım yönünde olacak.

Geçtiğimiz hafta sızdırılan Windows 11 kurulum dosyası kısa sürede yüzbinlerce indirmeye ulaştı. Her ne kadar sanallaştırma yazılımları korsan işletim sistemi kurulumu konusunda güvenli alternatif olsa da bazı zararlı yazılımların ağ üzerinden bulaşabildiğini hatırlatmakta fayda var.

Yeni sürüm eğer olağan üstü bir durum yaşanmazsa 24 Haziran’da görücüye çıkacak. 24 Haziran’da Microsoft’un duyuracağı yeni sürüm, şimdiden kullanıcılar tarafından çok beğenilmiş durumda. Şu an korsan sürümünü edinen bu kullanıcılara karşı şirket telif göndermeye başladı. Kısa sürede bu orijinal olmayan sürümlerin kapanacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Güzel bir haber ise Windows 11 isim hakkını DMCA ile koruma altına alan Microsoft’un yeni işletim sistemini orijinal Windows kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacak olması. Durum böyle olunca, şirket ilk etapta bir nevi korsan kullanımın da önüne geçmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu