Windows 11’e yüksek yenileme hızı için güncelleme

Yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar, çoklu monitörlerin farklı yenileme hızlarına sahip olmasını sağlayabilecekler.

Microsoft, Windows 11 ile birden fazla yüksek yenileme hızına sahip monitör kullanımını kolaylaştıran bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirketin test ettiği bu güncelleme, içeriklere göre farklı monitörlerde yenileme hızlarını otomatik olarak ayarlayarak güç tüketimini iyileştiriyor ve GPU fanlarının daha az devreye girmesine olanak tanıyor.

Yeni güncelleme ile GPU fanları otomatik ayarlanacak

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar, çoklu monitörlerin farklı yenileme hızlarına sahip olmasını sağlayabilecekler. Böylece özellikle yenileme hızı gerektiren çoklu görevler, örneğin oyun oynarken aynı anda video izlemek gibi durumlarda daha akıcı bir deneyim sunacak.

Birçok kullanıcının şikayet ettiği bir durum da Nvidia RTX 30 ve 40 serisi Founders Edition kartlarının sıfır RPM modunun devre dışı kalması. Bu mod, tek bir monitörde video izlerken fanları sıfır hızda tutarak sessiz bir çalışma sağlıyor. Ancak ikinci bir yüksek yenileme hızlı monitör eklediğinizde, sıfır RPM modu devre dışı kalıyor ve GPU fanları çalışmaya başlıyor. Microsoft’un eklediği yenilik sayesinde, bu tür GPU’larda sıfır RPM modu korunacak ve farklı monitörlerde gösterilen içeriğe göre yenileme hızları otomatik olarak ayarlanacak.

Windows 11’in Canary Channel sürümleri ayrıca dizüstü bilgisayarlar için de iyileştirmeler içeriyor. Pil tasarrufu modu etkinleştirildiğinde, Windows 11 dizüstü bilgisayarların ekran yenileme hızını pil tasarrufu modu devre dışı bırakılana kadar düşürerek pil ömrünü artırıyor.

Microsoft, bu yenileme hızı iyileştirmelerini şu anda Windows 11 test sürümlerinde deniyor ve yakın gelecekte tüm Windows 11 kullanıcılarının kullanımına sunmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu