Windows 11’in ilk büyük güncellemesi yayınlandı

Microsoft, Windows 11 işletiminin çıkışından bir yıl sonra yeni işletim sisteminin ilk büyük güncellemesi olan Windows 11 22H2'yi yayınladı.

Yazılım devi Microsoft geçtiğimiz yıl yeni işletim sistemi olan Windows 11’i kullanıma sunmuştu. Microsoft’un ilk yayınlandığı dönemden itibaren bazı sorunlarla boğuşan ve önemli eksiklikleri olan Windows 11 işletim sistemi ilk büyük güncellemesini aldı. 

Windows 11 22H2 Güncellemesi Nasıl Yüklenir?

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için ilk büyük güncellemesi olan Windows 11 22H2’yi geçtiğimiz günlerde Windows Update üzerinden indirmeye sunmuştu. Kademeli olarak sunulan Windows 11 22H2 güncellemesi artık ülkemizdeki Windows 11 kullanıcıları tarafından da kurulabiliyor.  Windows 11’in 22H2 güncellemesi Windows Update üzerinden ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor.

Microsoft, Windows 11’in çıkışının bir yıl ardından ilk büyük güncellemesini böylece kullanıma sunmuş oldu. Güncelleme, Microsoft’un önceki büyük Windows güncellemelerine göre yararlı özellikler içerse de boyutunun küçük olduğunu belirtelim. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 11’in yeni güncellemesi, yeni erişebilirlik ve güvenlik ince ayarlarını ön plana çıkarıyor. Canlı altyazılar daha belirgin hale geliyor ve daha doğal bir otomatik metin okuma desteği bulunuyor. 

Windows Insider kullanıcılarının uzun bir süredir test ettiği Windows 11 için yeni odak modu da, güncelleme ile birlikte tüm Windows 11 kullanıcılarına sunuluyor. İşletim sistemine gelen yeni “Odak Modu” özelliği, akıllı telefonlarda bulunan “Rahatsız Etme” modu gibi kullanılıyor ve özellik açıkken kullanıcıların bildirimlerle dikkatinin dağılması engelleniyor. Windows 11 22H2 güncellemesi güvenlik tarafında da önemli yenilikler getiriyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, Microsoft 365 aboneleri yakın bir zamanda Windows Defender’a gelecek olan kimlik hırsızlığı özelliğini kullanabilecek. 

Güncelleme ile birlikte gelen en önemli özellik ise başlat çubuğuna gelen sürükle bırak oluyor. Microsoft’un Windows 11 işletim sisteminde anlamsız bir şekilde kaldırdığı bu özellik için kullanıcılar uzun bir süredir şikayetlerini dile getiriyordu. Microsoft ise sonunda kullanıcıların bu şikayetlerini dikkate aldı ve özelliği yeniden kullanıma sundu. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu