X – Twitter ücretli oluyor

Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni ve doğrulanmamış hesaplar için yıllık abonelik yöntemini denemeye başladığını duyurdu.

Elon Musk’ın sosyal medya platformu X, daha önce Twitter olarak bilinen sitede gelişen spam ve sahte hesapları azaltmak için tasarlanan bir testle Filipinler ve Yeni Zelanda’daki yeni kullanıcılardan 1 dolar ücret almaya başladı.

Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni ve doğrulanmamış hesaplar için yıllık abonelik yöntemini denemeye başladığını duyurdu. “Not a Bot” olarak adlandırılan program mevcut kullanıcılar için şimdilik geçerli olmayacak. Neden sadece Yeni Zelanda ve Filipinler için geçerli olduğu ya da neden bu ülkelerin seçildiği ise henüz belli değil.

X destek hesabından yapılan açıklamada, “Bu yeni test, spam, platformumuzun manipülasyonu ve bot faaliyetlerini azaltmaya yönelik zaten başarılı olan çabalarımızı desteklemek ve aynı zamanda platform erişilebilirliğini küçük ücret miktarıyla dengelemek için geliştirildi.” ifadeleri kullanıldı. “Bu bir kâr amacı gütmemektedir.”

Bazı uzmanlar, bir ücret talep etmenin sahte hesapları durdurmak için fazla bir faydası olmayabileceğini ve hatta sorunu daha da büyütebileceğini söylüyor.

Araştırmacı kolektif Bellingcat’te araştırmacı olan ve daha önce Twitter’da çalışan Kolina Koltai, X’in 1 dolarlık ücreti dünya çapında uygulamaya karar vermesi halinde bunun platform için “felaket” olabileceğini söyledi.

“Bir dolandırıcının yüz yeni bot hesabı satın almak için 100 dolar harcamasını engelleyecek hiçbir şey yok. Hatta bu, platformun daha fazla botla dolmasını bile sağlayabilir.” dedi. “Platforma yeni gelen kullanıcılar 1 dolar ödemeye ve kredi kartı bilgilerini X’e vermeye meyilli olmayabilir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu