Xiaomi Mix Flip sürprizi: Uydu bağlantılı İlk kapaklı telefon piyasada!

Mix Flip'in bu yıl içinde, muhtemelen bir sonraki kitap tarzı katlanabilir telefon Mi Mix Fold 4 ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

Xiaomi, küresel akıllı telefon pazarının önde gelen üreticilerinden biri, katlanabilir telefon piyasasına 2021’de Mi Mix Fold ile giriş yapmıştı. Şimdi ise, şirket ilk kez bir kapaklı katlanabilir akıllı telefon olan Mix Flip’i tanıtmaya hazırlanıyor. MySmartPrice’a göre, bu telefon Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı’nın (MIIT) sertifikasyon web sitesinde 2311BPN23C model numarası altında yer alıyor. Bu listeleme, Mix Flip’in uydu bağlantısına sahip olacağını doğruluyor.

Bugün itibarıyla, iPhone 14 serisi ve Huawei Mate 50 gibi sınırlı sayıdaki akıllı telefonlarda uydu bağlantısı mevcut. Bu özellik, telefonların düşük Yer yörüngesindeki (LEO) uydu ağlarına bağlanmasını sağlayarak, hücresel kapsama alanı olmayan bölgelerde arama yapma, mesaj gönderme ve internete erişim imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz yıl Qualcomm, Xiaomi, Motorola, Nothing, Oppo, Vivo ve Honor ile Android telefonlar için uydu mesajlaşma özelliğini getirmek üzere ortaklık kurdu. Mix Flip’te uydu bağlantısının bulunması, cihazın Qualcomm’un dünyanın ilk ticari modemden antene 5G çözümü olan Qualcomm 5G Modem-RF sistemini içerebileceğine işaret ediyor.

Xiaomi Mix Flip Sürprizi: Uydu Bağlantılı İlk Kapaklı Telefon Piyasada!
Xiaomi Mix Flip Sürprizi: Uydu Bağlantılı İlk Kapaklı Telefon Piyasada!

Mix Flip’in uydu bağlantısı özelliği onaylanmış olsa da, cihaz hakkında daha fazla detay henüz mevcut değil. Ancak, son dedikodulara göre bu kapaklı katlanabilir telefon, Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile gelecek ve daha önceki tahminlerin aksine, en yeni Qualcomm ürünü olan Snapdragon 8 Gen 3 yerine bu yonga setini kullanacak. Cihazın MIUI 14 arayüzü ile, Android 13 tabanlı olarak çalışması bekleniyor.

Ayrıca, cihazın çevrimiçi olarak yayınlanan render görüntüleri, Xiaomi’nin Mix Flip’i üçlü arka kamera kurulumu ile donatacağını gösteriyor. Bu kurulum, 3x optik zoom yetenekli bir telefoto sensör içerebilir.

Mix Flip’in bu yıl içinde, muhtemelen bir sonraki kitap tarzı katlanabilir telefon Mi Mix Fold 4 ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Ancak, her iki akıllı telefonun kesin çıkış tarihi ve Çin dışındaki pazarlarda bulunabilirliği hala belirsiz. Xiaomi henüz katlanabilir akıllı telefonlarını Çin dışında piyasaya sürmediği için, Mix Flip’in bu trendi değiştireceği düşünülmüyor. Ancak, son detayların ortaya çıkması için zaman gösterecek. Güncellemeler için takipte kalın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu