Xiaomi robot köpeği CyberDog 2’yi tanıttı

CyberDog 2, 19 farklı sensör aracılığıyla görme, dokunma ve işitme yeteneklerini kullanabiliyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2021 yılında piyasaya sürdüğü ilk nesil CyberDog’un ardından geliştirdiği yeni nesil robot köpeği CyberDog 2’yi tanıttı. İlk nesil CyberDog’un yarattığı etkinin ardından CyberDog 2 ile şirket, önemli tasarım ve teknolojik yenilikler sunuyor.

Dikkat çekici tasarım ve boyutlar

CyberDog 2, önceki modele kıyasla dikkat çekici bir tasarıma sahip. Orijinal CyberDog, Boston Dynamics’in Spot modeline benzer bir görünüme sahipken, CyberDog 2’nin tamamen yeniden tasarlanmış gövdesi, Doberman cinsi köpeklere benzeyen bir görünüm sunuyor. Köpeğin başının her iki tarafında bulunan kulaklar, ona gerçek bir köpek görünümü kazandırıyor. Ayrıca, CyberDog 2’nin boyutları da önceki modele göre daha küçük ve hafif. Sadece 8.9 kg ağırlığında ve 36.7 cm boyunda olan bu robot köpek, golden retriever cinsinden çok daha küçük bir profil sunuyor.

Üstün hareket kabiliyeti ve akıllı yetenekler

Xiaomi, CyberDog 2’nin hareket kabiliyetini önemli ölçüde geliştirmek için kendi geliştirdiği CyberGear mikro aktüatörlerini kullanıyor. Bu sayede robot, daha çevik bir şekilde hareket edebiliyor ve karmaşık manevraları başarıyla gerçekleştirebiliyor. Sürekli taklalar gibi dikkat çekici hareketleri yapabilen CyberDog 2, bu sayede etkileyici bir performans sergiliyor.

CyberDog 2’nin akıllı yetenekleri de dikkat çekici. 19 farklı sensör aracılığıyla görme, dokunma ve işitme yeteneklerini kullanabilen bu robot köpek, RGB kamera, etkileşimli yapay zeka destekli kamera, LiDAR sensörü, ultrasonik sensör gibi donanımlara sahip. Böylece CyberDog 2, kullanıcısını takip etme, yemek yeme veya su içme gibi eylemleri simüle edebiliyor. Ayrıca, NX işlemcisi ve iki yardımcı işlemci sayesinde toplamda 21 TOPS hesaplama gücüne ulaşabiliyor.

CyberDog 2, teknoloji meraklıları için heyecan verici bir ürün olarak dikkat çekiyor. Fiyatı 12,999 yuan yani yaklaşık 1790 dolar olarak belirlenen CyberDog 2, yakın zamanda Çin’de satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu