Xiaomi yeni işletim sistemini duyurdu: HyperOS

Yeni işletim sistemi HyperOS, Xiaomi 14 serisi ile gelecek.

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, MIUI’nin yerine gelen yeni işletim sistemi HyperOS’u duyurdu. HyperOS’un resmi tanıtımı, Xiaomi 14 serisinde yapılacak. Serinin lansmanının Çin’de yakın zamanda yapılması planlanırken, küresel çıkışın 2024’ün erken haftalarında gerçekleşmesi bekleniyor.

HyperOS: MIUI’nin evrimi ve IoT entegrasyonu

HyperOS, hala Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) temelli bir işletim sistemi olacak ancak Xiaomi’nin IoT platformu Vela ile birleştirilerek, cihazlar arasında daha derin bir entegrasyon sağlayacak. Lei Jun, bu yeni işletim sisteminin “insanları bir ekosistemin merkezine” yerleştireceğini ve diğer insanlar, arabalar ve evlerle bağlantı kuracakları bir ortam sunacağını belirtti.

CEO Lei Jun, Xiaomi’nin hızlı büyüme yolculuğuna da vurgu yaptı. İlk MIUI ürününün 16 Ağustos 2010’da piyasaya sürülmesinden bu yana, kullanıcı kitlesinin “100 hayalperest”ten 1 milyarın üzerine çıktığını ifade etti. Mevcut kullanıcı arayüzünün, sadece “dört temel fonksiyon” ile başlayıp şimdi telefonlar ve ev aletleri için kapsamlı bir hizmet haline geldiğini de söyledi.

Xiaomi, HyperOS’un hazırlıklarına 2014 yılında IoT dünyasının yükselişiyle başladı. 2017’de ilk adımları atan şirket, cihazlar ve uygulamalar için yeni bir ekosistem geliştirmeye başladı. Gelecekte “on milyarlarca cihazı” bağlamayı hedefleyen Xiaomi’nin ilk adımı, HyperOS’un Xiaomi 14 serisi ile gelmesi olacak.

Beklentiler, gelecekteki Xiaomi telefonlarının HyperOS ile birlikte piyasaya sürülmesini öngörüyor. Ayrıca, eski amiral gemisi ve premium cihazların da bir OTA güncellemesi alacağı belirtiliyor. Ancak şirketin eski telefonları modern yazılımlarla güncelleme konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığı da göz önünde bulunduruluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu