Xiaomi’den yürüyebilen, konuşabilen ve çiçek getirebilen insansı robot

Kavisli LED panel sayesinde etrafını üç boyutlu algılayabilen robot, 2 mikrofonu sayesinde etraftaki 85 farklı sesi de tespit edebiliyor.

CyberOne, uzun bir aradan sonra Xiaomi markasının robotik pazarına dönüşü olarak kabul ediliyor. Şirketin “Metal Bro” adıyla da anılan en yeni robotu 1,5 metre boyunda, 115 kilo ağırlığında ve iki ayağı üzerinde hareket edebiliyor. Elbette robotun en can alıcı özelliği yapay zeka özelliği sayesinde insansı tarafının gelişmiş olması.

Duygulara göre tepki

Kavisli LED panel yüze sahip olan robot etrafını üç boyutlu olarak algılayabiliyor. Robota yerleştirilen 2 mikrofon sayesinde etraftaki 85 farklı ses tespit edilebiliyor. Markanın tanıtımına göre robot şu anda 45 farklı insan duygusunu tanıyabiliyor. Yani CyberOne, mutluluğu da algılayabildiği gibi kişinin hüznünü de ayırt edebiliyor. Hatta şirket tam olarak detayları paylaşmasa da robotun kullanıcıyı hüzünlü zamanlarında rahatlatabilecek yetenekleri olduğu belirtiliyor. CyberOne bize geçen yıl Tesla CEO’su Elon Musk tarafından tanıtılan bir robot olan Tesla Bot’u ve Honda’nın Asimo’su anımsatıyor.

Elbette CyberOne henüz tamamlanmış bir proje değil. Yine de robotun, şirket CEO’su Lei Jun’un çağırmasıyla sahneye çıkıp çiçek uzatması oldukça sempati topladı ve beklentileri artırdı. Jun, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada robotu “Xiaomi’nin gelecekteki teknolojik ekosisteminin olasılıklarının araştırılması ve şirket için yeni bir atılım” olarak tanımladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu