Yapay zeka ile besin eksiklikleri belirlenebilecek

B12 vitamini, kalsiyum ve diğer besinlerdeki eksiklik belirtileri için tırnak taramalarını analiz eden AI tabanlı uygulama geliştirildi.

Bir lise öğrencisi olan Rian Tiwari, hamilelerin tırnaklarını tarayarak besin eksikliklerini tespit etmelerine yardımcı olması için yapay zeka tabanlı bir mobil uygulama geliştirdi. Tiwari, pandemi sırasında uzaktan eğitim görüyordu ve bu süreçte de AI tabanlı bir uygulama yapma kararı aldı. Yaptığı birkaç deneyle tırnağın görünümünün kişinin sağlığı hakkında ipucu verebileceğini gördü.

Tırnaktaki renk değişikliği, dalgalanmalar, besin eksikliği ya da ciddi hastalık belirtileri olabilir. Tiwari, B12 vitamini, kalsiyum, çinko ve diğer besinlerdeki eksiklik belirtileri için tırnak taramalarını analiz eden AI tabanlı uygulamayı geliştirmeyi başardı. Bu belirtiler sayesinde, önleminizi zamanında alabileceksiniz ve olası hastalıkları da engelleyebileceksiniz. Tiwari, uygulamasını geçen yıl IEEE Uluslararası Akıllı Gerçeklik Konferansı’nda Amazon Web Services ile iş birliği içinde düzenlenen bir etkinlik sırasında sundu.

2020’de Tiwari ve arkadaşları küresel bir sorunu ele alan teknolojiler geliştiren öğrencilere yönelik bir yarışma olan Conrad Challenge’a bir iş planı sundu. Finalist oldular ve fikirlerini sanal olarak sundular. Kazanamadılar ancak çalışmalarına devam ettiler. Tiwari, icadı için 2021’de ABD patent başvurusunda bulundu. Geçen yıl Almanya’da kendisine patent verildi.

Tiwari, uygulamasının kullandığı algoritmaları, bir makine öğrenimi platformu aracılığıyla açık kaynaklı Kaggle web sitesinden elde edilen veri kümelerini çalıştırarak oluşturuyor. Algoritma, tırnak görüntülerini nasıl göründüklerine göre ayırıyor. Bütün bunlara ek olarak geliştirilen bu uygulama, bazı tıbbi bilgilerin yanı sıra analitik kayıtları ve geçmiş taramalardan gelen önerileri saklıyor. Ayrıca ilerleyen zamanlarda uygulamaya ilaçlar ve vitamin takviyeleri için öneriler de eklemeyi düşünüyor.

Tiwari, bu yıl sadece pilot uygulama yaparak uygulamayı piyasaya süreceğini belirtiyor. Android ve iOS cihazlar için de kullanılabilir olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu