Yapay zeka, orman yangınlarıyla mücadele için bir araç olabilir

Lockheed Martin temsilcileri, büyük miktarda veriyi işleyerek yangın çevrelerini dakikalar içinde haritalayabileceklerini söylüyor.

Gezegenimiz kuruyup ısındıkça orman yangınlarının daha büyük ve daha yıkıcı hale geliyor. Yangınları önlemek ve onlarla mücadele etmekle görevli birim ve kurumlar yakında yeni bir dijital araçtan yararlanabilir. Uzay ve yapay zeka orman yangınlarını etkisiz hale getirmek için ihtiyacımız olan yüksek teknoloji olabilir.

Askeri teknolojiler doğaya uyarlanıyor

Jefferson County’de bulunan Lockheed Martin Space uyduları yönetme, uzayı keşfetme ve ABD ordusunda yer ekiplerine daha doğru verileri daha hızlı sunması için bilgi sağlama konusundaki onlarca yıllık deneyiminden yararlanıyor. ABD Orman Servisi, üniversite araştırmacıları ve bir Colorado eyalet kurumu ile teknolojilerinin nasıl yardımcı olabileceği hakkında görüşüyorlar.

Lockheed Martin temsilcileri, saha koşulları hakkında daha zamanında bilgi üreterek ve büyük miktarda veriyi işlemek için bilgisayar programlarını çalıştırarak, yangın çevrelerini şu anda alabileceği saatler yerine dakikalar içinde haritalayabileceklerini söylüyorlar. Şirketin askeri kullanım için uyguladığı yapay zekanın ve makine öğreniminin bir yangının yönü ve hızıyla ilgili tahminleri geliştirebileceğini iddia ediyorlar.

Lockheed Martin Space’in Görev Çözümleri iş geliştirme direktörü Rich Carter, Lockheed Martin’in bilgi toplamak ve orman yangınları hakkında karar vermek için gereken süreyi azaltmak için yıllar içinde geliştirdiği teknolojisini başka alanlarda kullanmayı hedeflediğini ifade ediyor: “Ne kadar hızlı tepki verirseniz, umarım yangını daha hızlı kontrol altına alabilir ve insanların mallarını ve hayatlarını koruyabilirsiniz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu