Yasadışı film indirme için uygulanan yüksek cezalar reddedildi!

Avustralya Federal mahkemesi, Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü) adlı filmi yasa dışı indirdikleri gerekçesiyle 4 bin 726 Avustralya vatandaşına uygulanan yüksek cezaları reddetti.
Geçtiğimiz Nisan ayında, Dallas Buyers Club adlı filmin yasal sahibi olan ABD şirketi Dallas Buyers Club LLC, Avustralya’da açtığı davada, filmi yasa dışı yollardan indiren 4 bin 726 Avustralya vatandaşının ad ve adres bilgilerini elde etme hakkına sahip olmuştu. Bunun üzerine söz konusu adreslere birer mektup gönderen Amerikan şirketi, kullanıcılardan mahkeme kararı doğrultusunda, dört ayrı kalemde ücret talep etmişti.

Talepler çok yüksek ve doğal akışa aykırı

Dallas Buyers Club LLC’nin Alman firması Maverick Eye UG’yi kullanarak BitTorrent üzerinden filmi yasadışı indiren kullanıcıların IP adreslerini tespit etmesiyle başlayan ve bu kullanıcılara afaki fatura kesilerek binlerce dolar ücret talep etmesine kadar varan operasyon, açılan karşı dava ile sona erdirildi.
Avustralya’nın internet servis sağlayıcıları iiNet, Internode, Adam Internet, Dodo, Wideband ve Amnet Broadband tarafından açılan karşı davada, aynı Avustralya mahkemesi, Amerikan şirketinin 2 ve 3 numaralı maddelerde sayılan taleplerini “çok yüksek ve hayatın doğal akışına aykırı” bularak iptal etti. (BBC)

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu