Yazılım hatası 65 bin araca mâl oldu!

Otomobillerin akıllanmaya başlamasıyla sorunları da farklılaştı. Range Rover bazı modellerini yazılım hatasından doğan teknik arıza nedeniyle geri çağırıyor.
Otomobillerin akıllanmaya başlamasıyla sorunları da farklılaştı. Range Rover bazı modellerini yazılım hatasından doğan teknik arıza nedeniyle geri çağırıyor. Yazılımda meydana gelen hatayla birlikte bazı modellerindeki kapı kilit sistemindeki arıza nedeniyle,  Range Rover 65 binden fazla aracını geri çağırıyor.

2013 ile 2016 arasındaki modelleri kapsıyor

65 bin otomobilin geri çağrılmasına neden olan sorunun kaynağı, kapıların anahtarsız olarak açılıp kapanmasını sağlayan sistem. Halihazırda sistemin otomobil hareket halindeyken otomatik olarak kapıları kilitlemesi gerekiyor. Ancak bazı modellerde yaşanan yazılımsal bir sorun nedeniyle otomobil hareket halindeyken kapılar kendi kendine açılabiliyor. Bu sorun hem otomobilin içindeki kişilerin hem de trafikteki motor sahiplerinin hayatını tehlikeye atıyor. Önümüzdeki ay içerisinde başlayacak olan geri çağırmanın 2013 ile 2016 yılları arasında üretilen Range Rover ve Range Rover sport modellerini kapsadığı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu