Yeni nesil USB kabloları iki kat daha hızlı!

USB'nin bir sonraki sürümü, şimdiye kadar gördüğümüz en hızlı konektörlerden biri olabilir iddiasıyla geliyor!

USB Destekleyici Grubu, USB 4 sürüm 2.0’ın 80 Gbps’ye kadar, orijinal USB 4’ün ve hatta Thunderbolt 4’ün yapabileceğinin iki katı hıza sahip olacağını söylüyor.

Teknik bilgilerinin tam paylaşılmadığı USB 4 hakkında, düzenlenen basın toplantısında birkaç bilgiye ulaşıldı. Yapılan basın açıklamasında USB 4 sürüm 2.0 kablolarının USB-C konektörünü kullanacağı belirtildi. Ayrıca “Güncellenmiş USB 4’ün temel özellikleri şunları içeriyor: 80 Gbps’ye kadar mevcut 40 Gbps USB Type-C pasif kablolar. Yeni tanımlanmış 80 Gbps USB Type-C aktif kablolar kullanılarak yeni bir fiziksel katman mimarisine dayanan mucizevi bir kablo.” olarak nitelendirildiği öğrenilen bilgiler arasında.

USB-IF sözcüsü Joe Balich “Bu kablo açıkçası son derece etkileyici. USB, geriye dönük uyumluluk konusunda her zaman iyi olmuştur. Ancak aynı kabloyu kullanıp yine de yeni özelliğin amiral gemisi avantajını elde edebilmek başka bir seviyedir.” dedi.

Intel, Apple, Microsoft, HP ve Texas Instruments gibi şirketlerden oluşan USB Promoter Group’a göre, USB-C ve güç dağıtım özellikleri “bu daha yüksek veri performansını sağlamak” için güncellenecek. Görünüşe göre yeni nesil USB kabloları, 1 ve 2 Kasım’da Seattle’da, 15 ve 16 Kasım’da Seul’de gerçekleşmesi planlanan USB DevDays geliştirici etkinliklerinden önce kullanıcılarla buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu