Google Podcasts’a veda: YouTube Music devralıyor!

Kullanıcıların YouTube Music'e geçişini kolaylaştırmak için, bu hizmetin önümüzdeki yıl Podcasts'ın yerini alacağı duyuruldu.

Google, birkaç ay önce Google Podcasts’ın sonunu duyurmuştu ve bu hafta, bu tür medya içeriğinin hayranlarının sevdikleri podcast’leri dinlemeye devam etmek için izleyecekleri yolu açıkladı. Şirket, yakın zamanda yayımlanan bir blog yazısında, ABD’de Podcasts’ı en erken Nisan 2024’te sonlandırma planlarını bir kez daha tekrarladı.

Kullanıcıların YouTube Music’e geçişini kolaylaştırmak için, bu hizmetin önümüzdeki yıl Podcasts’ın yerini alacağı duyuruldu ve abonelikleri taşımak için bir araç dağıtılmaya başlandığını bildirildi. Bu araç, ABD’deki dinleyicilere Google Podcasts’tan YouTube Music’e aboneliklerini taşımalarına ek olarak, abonelikleri diğer podcast uygulamalarında kullanmak üzere dışa aktarmalarını da sağlıyor.

YouTube Music, Nisan 2024'ün başlarında ABD'de Google Podcasts'in yerini alacak
YouTube Music, Nisan 2024’ün başlarında ABD’de Google Podcasts’in yerini alacak

Google Podcasts’ta ekranın üst kısmında yer alan bir banner aracılığıyla erişilebilecek olan taşıma aracı, önümüzdeki haftalarda dinleyicilere sunulacak. Google’a göre, bu araç Google Podcasts aboneliklerini OPML dosyası olarak dışa aktarma seçeneği sunuyor ve bu dosya, yüklemeleri destekleyen herhangi bir podcast uygulamasına yüklenebiliyor. Google Podcasts, ABD’de Mart 2024’e kadar podcast dinlemek için kullanılabilir olacak ve dinleyiciler, Temmuz 2024’e kadar aboneliklerini taşıyabilecek veya dışa aktarabilecek​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu