YouTube ortak canlı yayın özelliğini kullanıma sundu

 Artık 50'den fazla abonesi olan herkes, bir konuğu iOS ve Android mobil cihazlarından canlı yayın yapmaya davet edebilecek.

YouTube, içerik oluşturucuların canlı yayınları birlikte yapmasına olanak tanıyan “Go Live Together” adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Artık 50’den fazla abonesi olan herkes, bir konuğu iOS ve Android mobil cihazlarından canlı yayın yapmaya davet edebilecek. 

Ortak yayınlar, YouTube’un masaüstü uygulaması üzerinden planlanabilecek ancak canlı yayın sırasında hem canlı yayın sahibi hem de konuğun mobil cihaz kullanması gerekiyor. Güncellemeyi kullanmak için; YouTube uygulamasından “Oluştur”a ve ardından “Birlikte Canlı Yayına Geçin”e dokunup yayın ayrıntılarını girdikten sonra, “Bir ortak yayıncı davet et”i seçerek ortak yayıncıya bir davet bağlantısı gönderebilirsiniz. 

Bunlara ek olarak, konuklar için minimum takipçi sayısı bulunmuyor ancak YouTube, topluluk kurallarını ihlal eden konuklardan ev sahibini sorumlu tutacağını belirtti. Ayrıca canlı yayın sahipleri videodan önce, videonun ortasında ve videodan sonra gösterilebilen reklamlardan gelir elde edebilecekler.

Video podcast gibi içeriklere ilgi artmaya devam ederken, YouTube ortak canlı yayın özelliği sunan ilk platform değil. Twitch, geçtiğimiz yıl benzer bir “Konuk Yıldız” aracını duyurdu ve bu araç, bir sunucunun yayınlarına beş konuk daha davet etmesine imkan sunuyor. Ancak Guest Star hala beta aşamasında ve YouTube’un “Birlikte Canlı Yayına Geçin” özelliğinin aksine şu anda yalnızca masaüstünde kullanılabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu