2022 ve 2023’ün en iyi PC donanım ve yazılım ürünleri

2022 yılının en etkileyici donanım ve yazılım ürünleri, 2023'te de yeni ürünler piyasaya sürülene kadar geçerliliğini korumaya devam edecek.

Pandemi döneminde başlayan kıtlıklar ve ürün gecikmelerinden sonra, PC endüstrisi 2022’de gaz pedalına basarak son teknoloji donanımları büyük bir hızla ortaya çıkardı. Uzun ömürlü, güçlü dizüstü bilgisayarlar, 2022 yılında büyük bir patlama yaşadı. Bu rekabet; Intel, Nvidia ve AMD’nin yeni nesil işlemcileri ve grafik kartlarını piyasaya sürdüğü, SSD’lerdeki harika gelişmeler ve pikselleri her zamankinden daha fazla zorlayan yeni monitörlerle desteklenen masaüstü bilgisayarlara döndü. Listemizde yer verdiğimiz 2022 yılının en etkileyici donanım ve yazılım ürünleri, 2023’te de yeni ürünler piyasaya sürülene kadar geçerliliğini korumaya devam edecek.

En ince ve hafif dizüstü bilgisayar: Dell XPS 13 Plus

Muhteşem bir ultra taşınabilir bilgisayar arayışındaysanız, Dell XPS 13 Plus sizin için en iyi seçenek olacaktır. 3 kg’nin altında tüy gibi hafif, 13,4 inç 3456×2160 OLED ekranı ile görülmeye değer ve Intel Core i7-1280P CPU son teknoloji performans sunar. Fotoğraf düzenleme işlerinin yanı sıra web’de gezinme ve e-postaları kontrol etme gibi günlük görevlerin üstesinden gelmek için yeterli güce sahip. Önceki versiyonlardan farklı olarak benzersiz bir tasarım tercihi olan gizli dokunsal trackpad, Dell XPS 13 Plus’ın gerçekten sofistike görünmesine yardımcı oluyor.

En iyi grafik kartı: Nvidia GeForce RTX 4090

Bir tanesine sahip olmak size küçük bir servete mal olabilir, ancak Nvidia GeForce RTX 4090 mümkün olan en yüksek övgüleri hak ediyor. Nvidia’nın 40 serisi amiral gemisi sizi fazlasıyla şaşırtacak kadar hızlı ve daha önce mümkün olmayan deneyimlerin kilidini açıyor.

RTX 4090 ile 4K, 144Hz bir monitörü oyunlarınızda tüm göz alıcı özellikler açıkken maksimuma çıkarabilirsiniz. En yorucu ışın izlemeli oyunları DLSS’yi açmaya bile gerek duymadan oynayabilirsiniz çünkü DLSS çok az görsel ödünle muazzam bir hız artışı sağlar. DLSS 3’ün yeni Kare Üretimi özelliği, yapay zekadan yararlanarak uyumlu oyunlarda kare hızlarını iki katına çıkarır ve benzersiz bir görsel akıcılık sağlar. İçerik oluşturucular ise RTX 4090’ın 24 GB mega hızlı VRAM’ine ve devasa üretkenlik becerilerine bayılacak.

En iyi üst düzey CPU: Intel Core i9-13900K

AMD’nin 16 çekirdekli Ryzen 9 7950X’i, bu yeni CPU neslinde ilk darbeyi indirmiş olabilir ve gerçekten de güçlü bir rakip. Ancak Intel’in 24 çekirdekli Core i9-13900K’sı çok daha iyi. Son nesil Core i9-12900K, gayet etkileyici olmasına rağmen, Intel yeni çipe iki kat daha fazla verimlilik odaklı “E” çekirdeği sığdırmayı başardı ve saat hızlarını yeni 5.8GHz seviyelerine yükseltti. Sonuç olarak Core i9-13900K, oyun ve tek iş parçacıklı performansta tacı elinde tutarken, yoğun çok çekirdekli görevleri eskisinden yüzde 40 daha hızlı bir şekilde yerine getiriyor.

Core i9-13900K ayrıca, yerleşik medya motoru için güçlü yazılım desteğine sahip. Intel’in 13. nesil Core CPU’ları, Ryzen 7000 ile DDR5’i zorunlu kılan AMD’nin aksine, belirli anakartlar kullanıldığında daha ucuz DDR4 belleği de destekliyor. Daha hızlı ve daha iyi yazılım desteği ile Intel Core i9-13900K, kesinlikle bu yeni neslin en iyi CPU’su.

En iyi SSD: Adata Legend 960

Elbette, bazı rakip PCIe 4.0 SSD’ler ham benchmark performansında Adata Legend 960’ı geride bırakıyor ancak sadece çok az bir farkla. Adata Legend 960, 1 TB kapasite ve 2 TB kapasite için ortalama fiyatlarla kutuya isteğe bağlı bir soğutucu ekleyerek şaşırtıcı derecede önemli bir garanti ve TBW derecesi sunuyor. Adata Legend 960, orta ve alt seviye bir fiyata sahip en iyi performansı gösteren bir NVMe SSD.

En iyi antivirüs: Norton 360 Deluxe

Norton 360 Deluxe, en yeni veya heyecan verici olmayabilir, ancak köklü güvenlik yazılımı Windows için en iyi antivirüs listemizin en üstünde yer almaya devam ediyor. Dark Web İzleme ve VPN erişimi gibi son özellik güncellemeleri ile kendisini güvenlik paketi haline getirdi.

Norton ayrıca antivirüs paketinde dosya temizleme, başlangıç yöneticisi ve oyunculara özel özellikler de dahil olmak üzere bir sürü ekstra özellik sunuyor. Son olarak, Norton 360 Deluxe’te gereksiz pop-up’lar veya bildirimler yok. Norton’un sağladığı tüm özellikler ve gönül rahatlığı için, mükemmel bir değer ve en üst düzey korumayı temsil ediyor.

En iyi oyun dizüstü bilgisayarı: Razer Blade 17

Razer Blade 17, ciddi bir oyun gücü sunuyor. Intel Core i7-12800H CPU ve içindeki Nvidia GeForce RTX 3080 Ti GPU sayesinde, bu dizüstü bilgisayarla çoğu oyunu ultra ayarlarda oynayabilirsiniz. Ayrıca, ekranın kare hızını GPU’nunkiyle eşleştirerek herhangi bir ekran yırtılmasını ortadan kaldırmak için Nvidia G-Sync desteğiyle tamamlanan, kendi çağrısını hak eden muhteşem bir 240Hz panele sahip. Bu dizüstü bilgisayar kesinlikle en iyi oyun deneyimini sunacak.

En iyi monitör: Asus ProArt PA348CGV

Her yönüyle mükemmel bir monitör söz konusu olduğunda, Asus ProArt PA348CGV’yi yenmek zordur. Ultra geniş 34 inç, 3440×1440 IPS panel profesyonelleri hedefliyor ve bu nedenle inanılmaz renk doğruluğu ve geniş bir renk gamının yanı sıra kapsamlı özelleştirme seçenekleri sunuyor. Monitör standı, dört video girişi ve bir USB hub’ı, ergonomik ayarların tamamı ve dahili hoparlörler dahil olmak üzere iyi bağlantı seçenekleri ile basit ama sağlamdır. Ancak bu monitörü özellikle olağanüstü yapan şey, profesyonel grafik becerilerini 2 mm tepki süresi, 120 Hz yenileme hızı ve AMD’nin FreeSync’i için resmi destek şeklinde oyun yetenekleriyle eşleştirmesidir. Bu kadar tatmin edici ve çok yönlü başka bir monitör düşünemiyoruz.

En iyi oyun kulaklığı: SteelSeries Arctis Nova Pro Kablosuz

Birinci sınıf oyun kulaklığı SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless; en cazip konfor, stil ve işlevsellik karışımını sunuyor. Kulaklığın rahatlığı, yüksekliği ayarlanabilir kenarlar, merkezi esnek bir gergi bandı ve başınıza hareket etmek için geniş alan sağlayan döner kulaklık başlıklarından oluşan çok yönlü bir ComfortMAX sistemi sayesinde geliyor. Bu özellikler, pelüş deri kulak kaplamalarının ve son derece şık tabanca metali kulaklık kapaklarının yanında yer alıyor.

Nova Pro Wireless ayrıca çift kablosuz (2.4GHz Wi-Fi ve Bluetooth) işlevselliğinin yanı sıra kablolu bağlantı (Yüksek Çözünürlüklü 96KHz/24-Bit ses için ikincisi) özelliğiyle bağlantı konusunda da ekstra yol kat ediyor. Çift kablosuz özelliği yalnızca sesinize bağlı olmadan erişmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda oyun oynarken aynı anda arama yapmanıza, müzik dinlemenize veya sohbet etmenize de olanak tanır. Ayrıca kulaklık, tek bir düğmeye basarak bilgisayarınız ile Xbox One ve Xbox X/S arasında geçiş yapmanızı sağlayan kullanışlı bir ana kumanda ile birlikte gelir. Çok önemli olan ses performansı söz konusu olduğunda, Nova Pro Wireless bunu başarıyor. Aktif Gürültü Engelleme, zengin ve sıcak bir ses profili ve asla hayal kırıklığına uğratmayan büyük bir bas varlığı ile kulaklık, her zaman harika ses veriyor. Tüm bunların ötesinde, SteelSeries’in oyun sesinizi tam olarak istediğiniz gibi kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz mükemmel GG yazılım uygulamasından yararlanıyor.

En iyi Chromebook: Acer Chromebook Spin 713

Acer Chromebook Spin 713, iş veya oyun için harika bir dönüştürülebilir dizüstü bilgisayardır. Film izlemek için bir çadır gibi destekleyebilir veya ekranı döndürerek elde taşınan bir tablet gibi kullanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarın ağırlığı 3 kg’nin biraz üzerindedir ve bu da onu mükemmel bir seyahat arkadaşı yapar. Ayrıca renkli 2256×1504 dokunmatik ekrana, tüm gün dayanan pil ömrüne ve çok sayıda bağlantı noktasına sahip. Yapısı da şaşırtıcı derecede sağlam. Windows’a ihtiyacınız yoksa, Spin 713 harika bir günlük dizüstü bilgisayardır.

En iyi game streaming servisi: Nvidia GeForce Now

Çok sayıda oyun akış hizmeti arasında, özellikle PC oyuncuları için Nvidia’nın GeForce Now’ı grubun en iyisi. Bu hizmette oynayabileceğiniz oyunların çoğunu satın almanız gerekse de GeForce Now en iyi görsel kalitelerden bazılarını, geniş bir oyun uyumluluk listesini ve ücretsiz bir üyelik planı seçeneğini sunar. Bunu göz önünde bulundurarak, en azından Fortnite veya League of Legends gibi bazı ücretsiz oyunları deneyip size uygun olup olmadığını görmemek için hiçbir neden yok. Eğer beğenirseniz, en üst seviye RTX 3080 teklifi, ışın izlemeli görseller, daha yüksek hızlarda daha yüksek çözünürlük desteği ve öncelikli sunucu erişimi ile birlikte bu harika grafik kartının gücünü ortaya koyuyor.

En iyi Windows yedekleme yazılımı: R-Drive Image 7

R-Drive Image, sürekli olarak sağlam bir Windows yedekleme yazılımı. Sadece çok az sistem kaynağı tüketmekle kalmıyor, aynı zamanda bölümlerin ve disklerin yedek görüntülerini oluştururken de son derece güvenilir. En son sürüm daha modern, kullanıcı dostu bir arayüzle bunu geliştiriyor ve memnuniyetle karşılanan bir bölüm yönetiminin yanı sıra yeni dosya ve klasör yedekleme sistemleri ekliyor. Windows’ta yedekleme için neredeyse tek durak çözüm haline geliyor.

En iyi USB-C hub’ı: Yeolibo 9’u 1 arada USB-C Hub (RU9A)

USB-C hub’ları ucuz ve esnek olmalıdır ve bu dongle her ikisine de fazlasıyla sahip. Bu hub, çeşitli USB Tip A ve USB-C bağlantı noktalarının yanı sıra fotoğraf aktarımı için bir microSD ve SD yuvası sunuyor. Ayrıca 100W’a kadar giriş gücüne sahip ve böylece USB-C dizüstü bilgisayar şarj cihazınızı bu hub’a ve oradan da bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

En iyi uzak masaüstü yazılımı: TeamViewer veya RemotePC by iDrive

Bu yılın en iyi uzak masaüstü yazılımı, kullanımı ücretsiz TeamViewer ile iDrive’ın premium RemotePC’si arasında gidip geliyor. TeamViewer bireysel kullanıcılar için tercih edilebilir çünkü kullanımı son derece kolay. İhtiyaç duyacağınız hemen hemen her uzak masaüstü yazılımı ile birlikte gelir ve kişisel kullanım için ücretsizdir. Ayrıca kurulum gerektirmediğinden sıradan kullanıcılar için mükemmeldir.

Öte yandan RemotePC by iDrive, özellikle karışık işletim sistemlerine sahip işletmeler için mükemmel bir seçim olan premium bir hizmettir. RemotePC, tüm büyük masaüstü işletim sistemleri için sunucular, çoklu monitör desteği, sürükle ve bırak dosya aktarımları, ekran kaydı, beyaz tahta, uzaktan ses ve yazdırma gibi eksiksiz bir özellik seti sunarak rekabette öne çıkıyor. Ve tüm bunları diğer hizmetlerin çoğundan daha uygun bir fiyata sağlıyor.

En iyi oyun monitörü: Alienware AW3423DW

Bilgisayarda oyun oynamayı ciddiye alıyorsanız, mükemmel renk ve kontrast, üstün hareket performansı ve sizi tamamen aksiyonun içine çeken ultra geniş ekran genişliği ile deneyimi yükselten bir ekran istersiniz. Alienware AW3423DW tüm bu özellikleri ve daha fazlasını sunuyor. Her şey, 34 inç, 3440×1440 ekrana IPS benzerlerine göre bazı önemli avantajlar sağlayan Quantum Dot teknolojisini (türünün ilk örneği) kullanan son teknoloji OLED panel ile başlıyor. Panelin zengin renk üretiminin yanı sıra arka ışıksız derin, mürekkepli boşluklar ve neredeyse 175Hz’e kadar yenileme hızının yardımıyla anlık piksel yanıt süreleri ile mükemmel bir monitör.

En iyi çevrimiçi yedekleme hizmeti: iDrive Online Cloud Backup

Bir çevrimiçi yedekleme hizmeti için ödeme yaparken, bu hizmetin kapsamlı ve çok yönlü olmasını istersiniz. En iyi çevrimiçi yedekleme hizmetleri arasında hiçbiri iDrive Online Cloud Backup kadar eksiksiz ve zengin özelliklere sahip değil. Çevrimiçi, yerel, senkronizasyon ve anlık görüntülerle sizi kapsıyor. Hatta verilerinize yerel olarak bir şey olması durumunda hızlı kurtarma için depolanan verilerinizle birlikte size yedek sürücüler gönderirler.

iDrive ayrıca önemli verilerinizi en az zahmetle yedeklemenizi sağlayan basit ve kullanımı kolay bir arayüze sahip. Ek olarak, en gelişmiş özelliklerinin tümü temel hizmet seviyesine dahil ve bu da onu ilk bakışta göründüğünden daha iyi bir değer haline getiriyor. Tek durak noktasıdır ve muhtemelen ihtiyaç duyacağınız tek çevrimiçi yedekleme hizmeti olacaktır.

En iyi VPN: ExpressVPN

Genel olarak en iyi VPN’i seçmek kolay değildir. Gizlilik, kullanıcı arayüzü, sunucu yayılımı ve hız gibi dikkate alınması gereken tonlarca faktör vardır. Önceden bu özelliklerden bazılarını kazanmak için diğerlerini feda etmek yaygın olsa da, artık durum böyle değil.

ExpressVPN her şeye sahiptir ve bu da onu en iyi VPN için en iyi seçim yapıyor. Sadece en hızlı VPN’lerden biri olmakla kalmıyor, aynı zamanda aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda ülke konumuna sahip, kullanımı çok kolay ve geniş cihaz desteği sunuyor. ExpressVPN ayrıca gizlilik kimliklerini güçlendirmek için düzenli olarak üçüncü taraf denetçilere hizmetlerini inceletir. Şu anda ExpressVPN ile aynı seviyede özellik ve değer sunan başka bir VPN bulunmuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu