ABD Yüksek Mahkemesi, teknoloji dokunulmazlığı davalarını görüşecek

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, internet şirketlerinin içeriklerden dolayı dokunulmazlığını görüşecek.

ABD Yüksek Mahkemesi, teknoloji şirketlerini ilgilendirecek önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamada, internet şirketlerinin kullanıcı tarafından oluşturulan içerik için sorumluluktan yasal muafiyetine itiraz eden davaların görüşeceği belirtildi. 

ABD Yüksek Mahkemesi’nden Teknoloji Dokunulmazlığı Kararı

ABD Yüksek Mahkemesi, potansiyel olarak geniş kapsamlı sonuçları olan bir kararda, internet şirketlerinin kullanıcıları tarafından yayımlanan içerik sorumluluğundan yasal olarak bağışıklığına itiraz eden iki davayı görüşmeyi kabul etti. 

Mahkemenin kabul ettiği davalardan biri, Kasım 2015’te Paris’te IŞID saldırısından hayatını kaybeden 130 kişiden biri olan 23 yaşındaki Amerikalı Nohemi Gonzalez’in ailesi tarafından açıldı. Şikayette, Google’ın video paylaşım platformu olan YouTube’daki şiddeti teşvik eden videoları önererek ABD Terörle Mücadele Yasası’nı ihlal ettiği iddia ediliyor. 

Şikayet dosyasına göre, Google’ın hizmetleri, IŞID’in imajının gelişmesinde dünyanın dört bir yanından üye toplamadaki başarısında ve saldırı gerçekleştirme kabiliyetinde benzersiz bir şekilde önemli ölçüde rol oynadı. 

1996 İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. bölümüne göre Google, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya şirketleri yayıncı olarak kabul edilemez ve kullanıcıları tarafından yayınlanan içerikten yasal olarak sorumlu tutulamaz. 

Gonzalez davasında bir alt mahkeme, Google’ın destekçilerinin internette ifade özgürlüğünü korumak için gerekli olduğunu iddia ettiği 230. bölüm kapsamında yasal korumadan yararlandığı kararını vermişti. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu