M.Fevzi Korkutata: Yerli ve milli bir ürünümüz, 25 ülkede kullanılıyor

IT altyapıların modernizasyonu ve optimize edilmesine dair teknolojik çözümlerin başında gelen sunucusuz bulut mimarisi, şirketlere çok avantajlı ve maliyeti düşük çözümler sunuyor. Volthread ise kuruluşlara “Kurumsal DevOps” alanında teknolojik çözümler sağlıyor.

“Volthread & Oracle: Yenilikçi Teknolojiler Zirvesi” kapsamında Volthread ve Oracle ekipleri, IT yöneticileriyle JUSTWork’ün samimi ve modern ortamında bir araya geldi. Yenilikçi teknolojilerin, bulutun ve DevOps’un masaya yatırıldığı buluşmada, Volthread & Oracle çözümleri de demo uygulamalarla birlikte paylaşıldı.

Kurumsal kimlik olarak global odaklı çalışan Volthread, temelde dört ana unsurda hizmet veriyor. İlk olarak bir Java firması olduklarını dile getiren Volthread Kurucu Ortağı ve CTO’su M.Fevzi Korkutata, Volthread’i şu sözlerle anlattı: “Java konusunda oldukça derinleşmiş bilgimiz var. Bugün gelmiş olduğumuz noktada Türkiye’de APM dediğimiz ‘Application Performance Monitoring’ pazarında yerli ve milli bir ürün geliştirerek hem Oracle çözümlerini daha iyi bir noktaya getirdik hem de bu çözümlere yan paketler ekleyerek Türkiye’den dünyaya çözüm sunan bir firma olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz noktada yerli yazılım ürünümüzü 25 ülkeye ihraç etmiş bulunuyoruz.”

Cloud, DevOps, Middleware ve entegrasyon projelerinde de oldukça yetkin olduklarını söyleyen Korkutata, bu denli önemli şirketle iş birliği yapmalarında, Oracle markasına çözüm üretmiş olmalarının da büyük önem taşıdığını söyledi. Aynı zamanda Emerson enerji şirketine 3 yıldır hem IT hizmeti hem de yazılım lisans satışı alanında iş birliği yaptıklarını, bu sayede ülkemize katma değer yarattıklarını da belirtti.

DevOps altyapı mimarisinde mikro servislerin yanında, klasik usul uygulamaların da varlığını devam ettireceğinden bahseden Fevzi Korkutata, ayrıca bu teknolojinin aslında sunucusuz mimari olarak adlandırılması gerektiğini söyledi. Oracle’ın “Cloud Native” teknolojilerinde yeni nesil kurumsal DevOps modelini benimsediğini belirten Korkutata, bu modelin Kubernetes, on-premise bulut, veri tabanı vb. Oracle çözümleri ile entegre çalışma desteği sunduğunu da ekledi. Aynı zamanda Oracle’ın Verrazzano Enterprise Konteyner platform olarak çok güçlü geldiğinden de bahsederek, kurumsal DevOps altyapıların yönetimini çok rahat bir şekilde standart cep telefonu internet bağlantısıyla dahi yapabildiğini işaret etti.

2023 yılında DevOps alanında çok ciddi bir rekabetin olacağını öngören Fevzi Korkutata, bu nedenle Oracle’ın Verrazzano ile iyi bir çıkış yakalayacağını vurguladı.

Oracle Kıdemli Satış Müdürü Sercan Çiçek ise Oracle teknoloji ürünlerinden sorumlu bir ekip olarak, müşterilerine SMB alanında teknolojik çözüm sunduklarını, dijital dönüşümlerinde destek olduklarını dile getirdi. Sigorta, finans, üretim ve perakende alanındaki büyük ve orta ölçekli müşterilerden sorumlu olduklarını söyleyen Çiçek, aynı zamanda unicorn’ların da başlangıç serüvenlerinde yer almak istediklerini vurguladı. Günümüzde en çok konuşulan konulardan bir tanesi de DevOps süreçlerindeki güvenliğin nasıl sağlandığına dair Çiçek, bu konuyu iki farklı pencereden ele almak gerektiğini söyledi. Birincisi cloud alanında, ikincisi de müşterilerin kendi veri merkezlerinde kullandığı ortamlara bakarak. Sercan Çiçek, Oracle’ın bulut için güvenlik konusunda data center’lara geçerek güvenlik altyapılarını çok iyi bir şekilde koruduğunu belirtti.

Veri güvenliği tehditlerinin şirket içinden gelen tehditler ve kötü amaçlı organizasyonlar olarak ikiye ayrıldığını dile getiren Çiçek, bu açıkların da farklı şekilde çözümleri olduğunu ekledi. Aynı zamanda müşterilerin sahip olduğu satış, üretim ve özel bilgilerin korunması için güvenlik tedbirlerinin sadece regülasyonlardan gelmediğini söyleyerek, Oracle’ın veriye bakarken yetkilendirme, verinin şifrelenmesi ve sınıflandırılması olarak kendi içerisinde entegre çözümlerinin mevcut olduğunu vurguladı.

Video röportajın devamı:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu