Tasarımıyla ön plana çıkan 5 akıllı telefon!

En stil sahibi 5 akıllı telefon

Bildiğiniz gibi bir süredir tasarım anlamında cep telefonları kısır döngü içerisinde. Bu nedenle de artık yeni bir model gördüğümüzde eskisi gibi şaşırmıyoruz. Kaldı ki donanım olarak da markalar benzer parçalar kullandıkları için ayrışmakta iyice zorlanıyor. İşte tam da bu noktada tasarım unsuru gerçek bir belirleyici olabilir. Şimdi gelin listemize beraber göz atalım.

Yazar: Berk İybar

5- Samsung Note20 Ultra

Yeni ve oldukça konuşulan bir modelle başlyırouz. Özellikle büyük ekran trendini başlatan Samsung’un bu alanda çok iyi tasarımlı modelleri bulunuyor. Markanın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Note20 Ultra ise bu geleneği bir adım daha geliştiriyor. 6.9 inç edge sonsuz ekrana sahip olan Note20 Ultra, özellikle mistik bronz renk seçeneği ile oldukça albenili bir model. Telefonun kasa cam oranı o kadar etkileyici ki gözünüz neredeyse sadece camı görüyor. Bir de Edge yani iki yanda bulunan kavisli ekran, bu algıyı pekiştiriyor. Tasarım adeta gözünüzün ekran dışına çıkmasını tek başına engelliyor.

İlgili Makaleler

Büyük ekranına rağmen sadece 209 gram ağırlığında olan Note20 Ultra’nın 1500 nits parlak ekranı var. Dolayısıyla 120 hz yenileme hızına sahip dinamik AMOLED ekranı gün ışığında bile oldukça parlak şekilde kullanabiliyorsunuz. Özetlemek gerekirse Note20 Ultra, piyasadaki en büyük ve en güçlü telefonlardan biri. Telefonlar büyüdükçe iri ya da kaba gözükebilir. Ancak Note20 Ultra hem ince hatları hem de özel renk seçenekleri ile zor bir yükün altından kalkmayı başarıyor.

4- Asus ROG Phone 3

Asus anakart ve ekran kartı gibi donanım üretimi konusunda çok başarılı bir marka. Aynı zamanda firma, dönem dönem de telefon üreterek bu alanda da varlığını gösteriyor. İşte ROG Phone 3, Asus’un oyun donanımı ve akıllı telefondaki tecrübelerinin bir araya gelmesinden doğuyor. Asus, ROG Phone 3’ü “Dünyanın en güçlü oyun telefonu” olarak lanse ediyor. Zaten özelliklere hızlıca baktığınızda siz de Asus’a hak vereceksiniz. Snapdragon 865 Plus işlemci, 5G desteği, 144hz / 1 ms gecikmeli ekran, 6000 mAh batarya ve 16 GB RAM birçok oyuncu bilgisayarında bile bulunmayan özellikler.

Tasarıma geldiğimizde ise ROG Phone 3’ün arkasındaki RGB aydınlatmaları dikkat çekiyor. Şık ve abartısız olan bu ışıklar oyun veya uygulamaya göre değiştirilebiliyor. Oyuncu klavye ve farelerinde de benzer aydınlatmalara rastlıyoruz. Asus ROG Phone 3 için farklı aksesuarlardan oluşan bir ekosistem inşa etmiş. Daha çok ciddi hatta profesyonel mobil oyunculara hitap eden aksesuarlar tasarım ve işlevselliği bütünlüyor. Bizim beğendiğimiz bu aksesuarlar arasında çok şık hazırlanan bir fan, çift ekran özelliği sağlayan TwinView Dock 3 ve Kunai Gamepad bulunuyor. Görüldüğü gibi Asus başkalarını taklit etmek ya da ucuz bir modelle piyasada yer almak yerine, mobil oyunculuk alanına büyük yatırım yapıyor. Bunun meyvelerini aynı zamanda son derece şık bir telefonla toplayan Asus, kendine has bir kategori oluşturuyor.

3- Samsung Galaxy Z Flip

İlk duyurulduğunda büyük tartışmalara neden olan Galaxy Z Flip kısa zaman içinde kendi segmentini ve kullanıcı kitlesini oluşturmayı başardı. Katlanabilen bir ekrana sahip olduğu için Samsung, yaratıcılığını cesur bir şekilde konuşturuyor. Galaxy Z Flip aslında telefonların her geçen gün büyüdüğü bir ortamda bundan şikayetçi olan kullanıcıların sesine kulak veren bir model.

Telefonun katlanabilir olması hem boyutları küçültüyor hem de kılıf ihtiyacını ortadan kaldırarak çanta veya cepte taşınmayı kolaylaştırıyor. Piyasada elbette başka markalarda da bu tarz katlanabilir özellikte telefonlar bulunuyor. Ancak Samsung “premium” bir kitle oluşturmak adına donanım özelliklerinden asla vazgeçmiyor. 8 GB RAM, Snapdragon 855 Plus işlemci bunun en büyük göstergesi. Şimdilik daha çok influencer, vlogger gibi daha genç kişilere hitap etse de pandemi ile birlikte artan video görüşmeleri ve telekonferanslarda Z Flip’in iş dünyasında da kullanımının artacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak yüksek fiyatına rağmen Galaxy Z Flip’i, hem görsel hem de işlevsel açıdan özel bir yere taşıyan Samsung alkışı ve takdiri hak ediyor.

2- OnePlus 7T Pro McLaren Edition

Sıradaki telefonumuz piyasada görmeye pek alışık olmadığımız türden bir model. Ünlü performans otomobil üreticisi McLaren ile OnePlus işbirliği sonucu doğan 7T Pro, gerçek bir tasarım harikası. Öncelikle telefonun 6.67 inç QHD yani 1440’a 3120 piksel çözünürlükte ve 19.5:9 oranına sahip HDR10+ destekli ekranından gözlerinizi alamıyorsunuz. 12 GB RAM ve Snapdragon 855 Plus işlemci de hiç de yabana atılacak türden değil.

McLaren ise sadece isim hakkını vermekle yetinmiyor. Öncelikle McLaren’in patentli papaya turuncu renginin ekranda beliren saat, takvim ve uyarılar gibi alanlarda kullanıldığını da belirtelim. Bunun dışında McLaren’in ünlü modeli Speedtail’in direksiyonunda yer alan izini telefonun arkasında kabartmalı olarak görebilirsiniz. Bir de kutu içerisinden çok özel bir kılıf çıkıyor. Bu kılıf otomobilin iç tasarımında kullanılan özel bir mikrofiber malzeme olan Alkantara ve karbon fiberden üretilmiş. Telefonun fiyatı ise ortalama 1000 dolar ki uygun olduğunu söyleyebiliriz. 7T Pro McLaren Edition, iki markanın doğru şekilde bir araya geldiğinde neler yapabileceğinin gerçek bir kanıtı diyor ve listemizin bir numarasına geçiyoruz.

1- iPhone 11 Pro Max Solarius Eclipse

Geliyoruz listemizin zirvesine. Karşınızda dünyanın en beğenilen ve gözde akıllı telefon üreticilerinden Apple’ın iPhone 11 Pro modeli var. Yalnız sizin de hemen fark edeceğiniz üzere bu çok farklı bir model. Peki neden? Çünkü bu telefon Apple ve mücevher devi Caviar’ın ortaklığı sonucu doğuyor.

Caviar firması güneş tutulmasından ilham alarak telefonun tasarımını ayrı bir seviyeye taşıyor. Firmaya göre tarihte her dönem güneş tutulması toplumlara ilham vermiş. Şimdi onlar da aynı etkiyi günümüzde yakalamak istiyorlar. Bunun için de telefonun kasası gerçek altın ve 137 adet elmas kullanılarak adeta yeni baştan inşa edilmiş. Tam ortada ise mekanik bir saat bulunuyor. Saatin hareketleri ise Ay’ın Güneş ile Dünya arasına girip gölge bırakmasını yani tutulmaya neden olmasını sembolize ediyor. Bu şairane güzelliğe erişmek hiç de kolay değil.

Öncelikle telefonun farklı kapasiteye göre fiyatının 75 bin ile 85 bin dolar arasında değiştiğini söyleyelim. Bu uçuk rakamı ödemeye hazır okuyucularımız hemen acele etmesin. Zira telefonlar gerçek anlamda sınırlı sayıda üretiliyor. Yani her modelden bir bilemediğiniz en fazla iki adet bulunuyor. Ciddi alıcıların Caviar ile irtibat kurmaları ve deyim yerindeyse bir mülakata girmeleri gerekiyor. Biraz abartı ve fazla lüks olsa da bu model aslında telefonların tasarım ve fiyat anlamında ne kadar ileri noktalara gidebileceğini gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu