BlackBerry tüm cihazları yönetecek

 

BlackBerry Türkiye Ürün Müdürü Sercan Uslu, kurumsal taraftaki tüm ürünlerin toplandığı “kurumsal mobilite yönetimi” konusunda yapılabilecekleri anlattı.

Mobil cihazların geniş ölçüde kullanılması şirketlerin Bilgi Teknolojileri politikalarını da etkiliyor. BYOD’nin (kendi cihazını getir) gittikçe yaygınlaşmasıyla birlikte, kurumlar açısından da hem kullanıcı hem de kurum için güvenliği sağlanması gereken yeni cihazlar iş yerlerimize girmeye başladı. Çalışanlar, iş yerinde farklı platformlara ait tablet ve telefonlarla geliyor. iOS, Android, BlackBerry gibi farklı işletim sistemine sahip cihazları tek bir çözüm ile yönetmek ve kontrol altında tutmakta, CIO’lar ve IT uzmanları için büyük bir sorun oluşturuyor.

Bu konuyle ilgili BlackBerry Türkiye Ürün Müdürü Sercan Uslu, kurumsal taraftaki tüm ürünlerin toplandığı “kurumsal mobilite yönetimi” konusunda yapılabilecekleri anlattı. Kurumsal mobilite yönetiminin dörde ayrıldığını söyleyen Uslu, kurumların cihaz yönetimi, güvenlik, tümleşik iletişim ve uygulama konularında iş yerine kendi cihazını getiren kullanıcıları kontrol altında tutması gerektiğini belirtti.  Uslu, “Secure WorkSpace denilen kavram, iOS ve Android’in API’ları kadarıyla BlackBerry gibi yönetilmesi için üretilen bir çözüm. BlackBerry Enterprise Service 10, kurumsal politikaların cihaza yüklenmesi, cihaz üzerinden yapılan erişimin denetlenmesi, gerekirse kurumsal uygulamaların cihazdan kullanılabilmesi gibi imkanlar sağlıyor. BES 10 üzerinden, iOS ve Anndroid’de BlackBerry’nin provizyon edilen servis altyapıları kullanılıyor. Böylece cihazlar BlackBerry gibi bağlanmış oluyor.” dedi.

Uygulama tabanlı çözümlerde, kurumsal erişimi sağlamak için takvime, rehbere, e-postaya ayrı uygulama ve hepsine ayrı sertifika gerektiğinin altını çizen Uslu, durumun CIO’lar ve IT yöneticileri için büyük bir iş yüküne sebebiyet verdiğini söylüyor. Uygulama tabanlı çözümlerde sıradan kullanıcının yapamayacağı işlemleri CIO’nun altındaki birimlerin yapması gerekirken, her uygulama ve sertifika devamlı kontrol altında olduğu için de cihazların pil ömrü ciddi oranda azalıyor. BES 10 ile bunların hepsinin uzaktan yapılabileceğini belirten Uslu,  “BB bir kurum tarafından en yönetilebilir ve en güvenli platformdu, biz de Secure Work Space ile bu yönetilebilirliği ve güvenlik unsurlarını diğer platformların bize sunduğu olanaklar ölçüsünde iOS ve Android’e taşımış olduk.” dedi.

Bu adımı, BlackBerry’nin açılımı olarak nitelendiren Uslu,  “Biz BlackBerry 10 ile birlikte kapalı bir platform olmaktan çıktık. Bunun ilk adımları cihaz yazılımıydı, ardından cihaz yönetim yazılımı geldi. Şimdi de BBM ile başlayarak, parça parça multi platforma geçiş yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Cem Özdemir

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu