Doğuş Teknoloji, Azerbaycan’ın dijital dönüşümüne öncülük ediyor

Doğuş Teknoloji’nin Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener, “Azerbaycan’ın teknolojik dönüşümünde tıpkı Türkiye’de olduğu gibi öncü ve belirleyici bir rol oynamak istiyoruz.” dedi.

Teknoloji dünyasının dönüşümüne öncülük eden Doğuş Teknoloji, Azerbaycan bilgi teknolojileri dünyasının en önemli aktörlerini bir araya getiren bir etkinlik düzenledi. 19 Aralık tarihinde Hilton Baku Oteli’nde düzenlenen “Future Forward: Automate & Secure” başlıklı partner etkinliğinde teknolojik dönüşüme yön veren en güncel konular tartışıldı ve Doğuş Teknoloji tarafından sunulan çözümler tanıtıldı.

Doğuş Teknoloji’nin Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener, “Azerbaycan’ın bilgi teknolojileri sektörü hızla büyüyor. Dijital dönüşüm, yapay zeka, veri yönetimi, siber güvenlik alanlarındaki lider uygulama ve çözümlerimizle tanınan bir firmayız. Böylesine hızlı büyüyen bir ülkede, öncü olduğumuz teknolojilerimiz ve uygulamalarımızla yer almak ve katılımcılara ilham verici deneyimler sunmak bizler için çok kıymetliydi. Azerbaycan’ın teknolojik dönüşümünde tıpkı Türkiye’de olduğu gibi öncü ve belirleyici bir rol oynamak istiyoruz. Bu ülkedeki değişim ve yeniliğin kapılarını aralamayı hedefliyoruz.” dedi.

Dijital Dönüşümde Önemli Konular Tartışıldı

Brandefense, Monofor, Caspisec, HPE Aruba, Netex gibi iş ortaklarının da destek verdiği Doğuş Teknoloji partner etkinliğinde, robotik süreç otomasyonu (RPA) teknolojisinin sağladığı avantajlar vurgulanarak, yeni mezun bir çalışanın yaptığı işi gerçekleştiren “sanal çalışan” kavramı tanıtıldı. Sanal çalışanın faydaları arasında, 7/24 çalışma özelliği ile kesintisiz hizmet, verimlilik artışı, çalışanların daha değerli işlere odaklanması ve şirket hafızasının korunması ön plandaydı.

Siber güvenlik konularında ise kimlik ve erişim yönetiminde güvenli erişim hizmet ucu (SASE)’ye kadar pek çok konuya odaklanıldı. Bu teknolojilerin kuruluşları güçlendirmesi için çeşitli stratejiler sıralandı. Özellikle kimlik ve erişim yönetimi güvenliğinde çok faktörlü kimlik doğrulama, ayrıcalıklı erişim yönetimi, uzaktan çalışan ekipleri güvenli tekli oturum açma gibi konular da vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu