Çevrimiçi güvenlik endişesi yaşayan kullanıcılar arttı

Tüketici BT Güvenliği Riskleri Araştırması’nın gösterdiğine göre, çevrim içigüvenlikleri konusunda endişe duyan internet kullanıcılarının sayısı, geçen yıldan bu yana ciddi oranda arttı.
Türk kullanıcıların yüzde 65’i birinin kişisel dosyalarına erişebileceğinden endişe ederken yüzde 57’si cihazlarında kendileri hakkında bilgi toplayan programlar olabileceği kaygısını yaşıyor ve Türkiye’deki katılımcıların yüzde 52’si web kameralarına güvenmiyor – kameraların cihaz sahiplerini gözetlemek için sıklıkla kullanıldığı biliniyor. Bütün bu sorunlar, kullanıcıların cihazları üzerindeki güvenliğini sağlamanın yeni yollarını bulmak için güvenlik çözümleri gerektiriyor. Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2016’nın yeni sürümleri, bu fikir doğrultusunda ve yeni güvenlik koruma teknolojilerini bünyelerinde toplayarak tasarlandı.
Kaspersky
Sosyal ağlar, reklamcılık ve analitik acenteleri, sık sık kullanıcıların tarayıcı faaliyetleri, konumları, arama geçmişleri hakkında bilgi talep ediyor. Bu bilgilere tarayıcı yoluyla ulaşıyorlar, bunları yeniden satabiliyorlar ve kullanıcıya içerik açısından hedefli reklamlar gösteriyorlar. Private Browsing (Özel Tarama), bu tür verileri internet trafiğinden kaldırıyor ve engellenen talepleri özel bir eklenti aracılığıyla kullanıcıya rapor ediyor. ’ın teknolojisi, tarayıcılara dahil edilen diğer araçlardan farklı: ürün, kullanıcıların çerez dosyaları aracılığıyla tanımlanmasını önlemekten ya da kullanıcıları takip edebilecek verileri aktarmak istemediğini siteler konusunda uyarı yapmaktan çok daha fazlasını yapıyor; bu verilerin cihazı terk etmeyeceğini garanti ediyor.

İlave uzantılara dikkat!

Ücretsiz yazılım kurulduğu zaman ilave uzantıların kullanıcının bilgisi olmadan kullanıcı cihazına dahil edilmesi de oldukça yaygın bir durum. Bu değişiklikler, tarayıcı ana sayfasını ya da varsayılan arama motorunu etkileyebiliyor veya ekstra eklentiler ve / veya uzantılar kurabiliyor. Bunun yanı sıra, ağ ve sistem yapılandırmaları cihaz sahibinin onayı olmadan değiştirilebiliyor. Bazı eklentiler ve uzantılar, kullanıcılar ile kullanıcıların çevrim içi hareketleri konusunda bilgi topladığı ve bu bilgileri farklı amaçlarla kullandığı için, bütün bu ögeler kullanıcı güvenliğini suistimal etme potansiyeli taşıyor. Change Control, bu tür değişiklikler yapmaya çalışan herhangi bir işlemi tespit ediyor, kullanıcıya rapor ediyor ve işleme izin verilmesi yoksa işlemin engellenmesi mi gerektiğini soruyor.

Daha güvenli internet uygulamaları takip edilmeli

Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk, şunları söyledi: “Kişisel güvenlik, ister gerçek hayatta ister sanal dünyada olsun herkesin vazgeçilemez hakkıdır. Bu nedenle Kaspersky Lab olarak, kişisel dosyalar ve güvenlik gibi kullanıcılarımız için değerli olan her şeyi siber suçlulardan ve internetin diğer meraklı sakinlerinden korumak amacıyla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Doğal olarak, kullanıcılar cihazlarını ve hesaplarını güçlü parolalarla korumak, güvenilmeyen kaynaklardan dosya indirmekten kaçınmak ve bilgisayarları üzerindeki siber tehditler için düzenli olarak tarama yapmak gibi daha güvenli internet uygulamalarını takip ederlerse bu önlemler daha etkili olacaktır”.
Buna ek olarak, güncellenen Privacy Cleaner aracı; tarayıcı geçmişi, açılan en son belgelerin listesi, vb. gibi kullanıcı faaliyetlerinin bütün izlerinin bir Windows bilgisayardan kaldırılmasına yardım ediyor. Bunun yanı sıra, Webcam Protection özelliği, web kamerası görüntülerinin durdurulmasını engelliyor, yasal uygulamalar tarafından erişildiği zaman kullanıcıları bilgilendiriyor ve kameraya bütün erişimi engelleme olanağı sunuyor.
Siber tehdit tablosu sürekli olarak değişen bir konu olduğu için, kullanıcıların mevcut en yeni koruma geliştirmelerini temin etmek amacıyla güvenlik ürünlerini en yeni sürümlere düzenli olarak güncellemesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Kaspersky Lab’ın yeni ana ürünü, ücretsiz otomatik güncellemeler ve yükseltmeler içeriyor ve kişisel Kaspersky hesabım aracılığıyla uzaktan yönetilebiliyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu