Yumurta fiyatları düştü

1968 yılında Andy Warhol “Herkes bir gün 15 dakikalığına dünyaca ünlü olacak” dediğinde tüm dünyayı birbirine bağlayan ağın henüz ilk adımları dahi atılmış değildi. Üstelik televizyonların bile bu kadar etkisi yoktu. 20 yıl önce herkes TV’lerde anlık parlayan şöhretleri görüp Andy Warhol’a hakkını teslim ediyordu. Şimdi ise internet ve daha da önemlisi sosyal ağlar, 15 dakikalığına ünlü olabilme kapısının altın anahtarları. Günümüz sistemlerinin en büyük insanlara sunduğu en büyük motivasyon herkesin müreffeh, zengin bir yaşam sürebileceği hissiyatıydı. Şimdi buna ünlü olabilme ihtimali eklendi. Şimdilik en kolay yol ise internet fenomeni olabilmek.
İlk internet fenomenimiz I Kiss You Mahir’in şimdilerde adı pek duyulmuyor. Anlık şöhretlere hevesi olmayanlar, Kore’li PSY kadar tepinemeyenler, Yeteneksiz olup jüri karşısına çıkmaya çekinenler, daha kolay yoldan 15 dakikanın tadına varıp bunu belki gelire çevirmek isteyenlerin ilk durağı şimdilik Twitter.
Şimdilerde herkes takipçi sayısını artırmak için elinden ve cebinden geleni yapıyor. Elinden geleni yapmak çoğu zaman zor, tüm kaleler tutulmuş çünkü. Komedi, feminizm, siyaset, spor, teknoloji, moda, sağlık… aklınıza gelebilecek tüm başlıkların en fenomenleri yerleşmiş durumda ve bunlar arasından sıyrılabilmek oldukça zor. Cebinizden gelen ise daha kolay. Biraz para verdiğinizde, onbinlerce yumurta (sahte hesap) sizi takip etmeye başlıyor. Bu alanda hizmet veren birçok yerli yabancı site var.
Yalnızca bireyler değil, çoğu zaman kurumlar da bu sitelerden takipçi satın alma yolunu tercih edebiliyorlar. Bu eğilim, Twitter kullanıcılarının bir kişiyi takip etme kararını verirken yaptıkları ilk şeyin sonucu: hesabın kaç kişi tarafından takip edildiğine bakmak. Muhtemelen siz de Twitter’da hasbelkader rastladığınız bir kişiyi takibe başlamadan önce, popüler olup olmadığına bakıyorsunuz. Eğer birini 100 bin kişi takip ediyorsa vardır bir alameti deyip takibe başlıyorsunuz. Yumurtalarla dolu bir takipçi listesi olduğunu bilmeden.
Gelelim, takipçi satın alma meselesine. Bundan 3 sene öncesine nazaran bu işlerin oldukça geliştiğini ve fiyatların oldukça düştüğünü söylemem lazım. Bu alanda faaliyet gösteren web sitelerini test eden ve kullanıcı yorumlarını aktaran bir site bile var: http://buytwitterfollowersreview.org/ Yapılan yorumlara göre şu anda en başarılı olan Devumi.com ve 12 dolara size 1000 kullanıcı vaat ediyor. Eğer biraz daha fazla bütçeniz var ise, mesela 400 dolara size 100 bin kullanıcı sağlayabiliyor.
Tüm bu satın alma işlemlerinden sonra arkanızdan iz bırakmadan ayrılmanız maalesef mümkün değil. http://twittercounter.com gibi siteler dileyen herkese takipçi sayınızın artışı ile ilgili detaylı bilgileri veriyor. Bir gün içerisinde on binlerce hesabın sizi takip etmeye başlaması apaçık görünmüş oluyor. Karar sizin.
BlackBerry 10
Son bir haftadır BlackBerry 10 işletim sistemli Z10 kullanıyorum ve oldukça memnum olduğumu söyleyebilirim. Ekran kalitesi, uygulamalar arasında geçiş ve hızı diğer platformlara göre çok daha iyi. Çok değil, iki yıl önce bu cihaz veya işletim sistemi piyasaya çıkmış olsaydı, mobil pazarda dengeler daha farklı olabilirdi. Şimdilik ısrarla her platformda aradığım birçok uygulama henüz BlackBerry markette yok. Ancak donanımın ve işletim sisteminin yetenekleri cihazı elden düşürmememe neden oluyor. Önümüzdeki hafta çok daha detaylı bir inceleme yazacağım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu