ABD Adalet Bakanlığı, Adobe’nin Figma anlaşmasını engellemek istiyor

Elde edilen bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı, 20 milyar dolarlık satışı engellemek için çalışmalar yapıyor.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ)’nın geçen yıl açıklanan 20 milyar dolarlık Adobe-Figma anlaşmasını rekabete aykırı olduğu gerekçesiyle bloke etmek için dava açmaya hazırlandığı bildiriliyor. Yatırımcılara göre Adobe’nin Figma’yı satın alması son derece önemli ve değerli. Buna ek olarak web öncelikli tasarım iş birliği girişimini kullanan yaratıcılar konuyla ilgili detayları bekliyor.

Elde edilen bilgilere göre, federal yürütme komitesi DOJ, 20 milyar dolarlık satışı engellemek için çalışmalar yapıyor. Eğer bu satın alma gerçekleşirse özel yazılım sektörünün şimdiye kadarki en büyük satın alımı olarak değerlendirilecek.

Antitröst bölümünün, Figma’nın Adobe’ye katılmasının gösterişli profesyoneller için bir seçeneğin eksilmesi anlamına geleceğinden endişe ettiği söyleniyor. Figma aynı zamanda kurulduğundan beri toplamda yedi finansman turunda 330 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Bu bilgilere göre artık DOJ tavizler talep edebilecek ve Adobe, anlaşmanın engellendiğini görmek yerine hattın üzerinden geçilmesine izin verebilecek.

Çoğu firma bu yatırımı takip ediyor. Aynı zamanda Adobe şu açıklamayı yapıyor: “Adobe ve Figma’nın birleşimi kullanıcılar için önemli olacak çünkü böylece yeni ürün kategorileri geliştirecekler ve yeni pazar fırsatları yaratacaklar. Bu da müşterilerin daha fazla memnun olmasına yardımcı bir etken olarak karşımıza çıkacak.”

Genel olarak bakıldığında, Adobe ve Figma çok farklı ürün alanlarına odaklanmaya devam ediyor. Figma, iş birliğine dayalı web platformu oluşturmaya odaklanan etkileşimli ürün tasarımı konusunda rakipsiz bir lider. Adobe ise milyonlarca kullanıcının mükemmel görseller oluşturmasına yardımcı olan yaratıcı araçlar alanında bir lider. Bu ikili son derece önemli işler başaracak. Yatırım için belirlenen fiyat ise oldukça yüksek.

Figma, projelerini özel bir biçimde göstermek için tabanlı bir uygulama oluşturan bir tasarım şirketi. Firmanın dört milyon kullanıcısı var, ancak bu müşterilerin sadece küçük bir kısmı ödeme yapıyor. Kullanıcılar is Adobe’nin Figma’yı XD yazılımıyla birleştirdikten sonra fiyatları artıracağından endişe ediyordu. Figma’nın uzmanları ise böyle bir şeyin gerçekleşmeyeceğini kullanıcılarına duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu