ABD ve İsrail stratejik teknoloji diyaloğu başlattı

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail arasında kuantum hesaplama ve yapay zekâ gibi konularında yer aldığı teknoloji diyaloğu başladı.

ABD teknoloji konusunda yeni iş birlikleri kurmaya devam ediyor. Yapılan son açıklama ile birlikte ABD ve İsrail, stratejik teknoloji diyaloğu başlattı. 

ABD ve İsrail’den Teknolojide Ortaklık Adımı

ABD ve İsrail, Çarşamba günü Washington’da bir etkinlikle başlayarak Teknoloji Üzerine Stratejik Yüksek Düzeyli Diyalogların başlatılacağını açıkladı. Etkinliğe Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Orit Farkash-Hacohen, Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata, ABD Büyükelçisi Mike Herzog’un yanı sıra Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerin katılacağı açıklandı.

ABD ve İsrail arasındaki bu diyalog anlaşması, İsrail Başbakanı Dair Lapid ve ABD Başkanı Joe Biden ile Temmuz 2022’de imzalanan “Kudüs Bildirgesi’nin” bir devamı olarak açıklandı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakan Yardımcısı Andrea Palm ve Enerji Bakan Yardımcısı David Turk de söz konusu anlaşmaya katılacak. 

ABD ve İsrail arasında başlatılan bu yeni stratejik teknoloji diyaloğunda pandamı hazırlığı, iklim değişikliği, gıda güvenliği ve daha fazlası gibi küresel endişe duyulan alanlarda birlikte çalışılacak. Ayrıca, yapay zeka ve kuantum hesaplama gibi kritik ve gelişmekte olan teknolojilerde de ortaklık kurulacak. Konu hakkında İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplantının amacının, “ülkeler arasında kısa vadede teknolojik gelişmeye olanak sağlayacak somut eylem sistemleri oluşturmak olduğu” açıklandı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu