ABD’de iki üniversite Rus bağlantılı teslimat robotlarını kullanmayı bıraktı

Grubhub yaptığı açıklamada, Rus teknoloji şirketi Yandex ile olan ortaklığını sona erdirdiğini ve Yandex yapımı 100 gıda dağıtım robotunu çektiğini söyledi.

ABD’de iki üniversite kampüsü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle şimdilik gıda dağıtım robotlarını kullanmayı bırakıyor. Grubhub Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rus teknoloji şirketi Yandex ile olan ortaklığını sona erdirdiğini ve Columbus, Ohio’daki Ohio Eyalet Üniversitesi ve Tucson, Arizona’daki Arizona Üniversitesi kampüslerinden Yandex yapımı 100 gıda dağıtım robotunu çektiğini söyledi.

100’ün üzerinde robot boşa çıktı

Chicago merkezli Grubhub, alternatifler bulmak için her iki kampüsle birlikte çalıştığını söyledi. Grubhub, robotları Ağustos ayından bu yana Ohio Eyaletindeki kampüse yiyecek dağıtmak için kullanıyordu. Şirket, geçen Kasım ayında Arizona Üniversitesi’nde robot teslimatını başlattı. Şirket, iki kampüs arasında günde 1.000 teslimat yaptığını söylüyor. Yandex, Rusya’nın en büyük internet arama ve araç çağırma şirketi olduğu için kararın etkisi oldukça büyük. Yandex Self-Driving Group’un satış başkanı Toby Snuggs, Grubhub ile ayrılığı doğruladı ve robotların Yandex’in faaliyet gösterdiği ABD dışındaki diğer yerlere gönderileceğini söyledi.

Snuggs, “Hepimizin öğrenci topluluğu üzerinde gerçekten olumlu bir etkisi olduğunu bildiğimiz için Grubhub ile ABD kampüs alanında başlattığımız bu harika projeye devam edemememiz gerçekten utanç verici.” dedi. Yandex, Moskova merkezli şirketin ve yöneticilerinin Yandex’in savunma, havacılık veya denizcilik sektörlerinde faaliyet göstermemesi nedeniyle belirli yaptırımlarla hedef alınmadığını kaydetti. Bu arada Nasdaq borsası geçen hafta Yandex hisselerinin ticaretini askıya aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu