Alibaba’dan Türkiye’ye 2 milyar dolarlık dev yatırım!

Çinli e-ticaret devi Alibaba, Türkiye'ye dev yatırım atağıyla büyük adımlar atıyor.

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba Group Holding, Türkiye’ye büyük bir yatırım yapma kararı aldı. Şirketin Başkanı Michael Evans, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yatırım planlarını açıkladı.

Evans: “Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip”

Evans, Trendyol aracılığıyla Türkiye’ye zaten 1,4 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirtti. Trendyol’un 2021 yılında 16,5 milyar dolarlık bir değere ulaştığını ve Alibaba’nın e-ticaret işletmecisinde yüzde 76,1’lik hissesine sahip olduğunu ifade etti. Yatırım takvimi konusunda net bir tarih vermezken, planın “gelecek dönem”le ilgili olduğunu vurguladı.

“Türkiye dünyada en avantajlı ülkelerden biri”

Alibaba’nın Türkiye’deki yatırım planları arasında İstanbul Havalimanı’nda bir lojistik üs kurma ve Ankara Temelli’de 200 bin metrekare alanda Türkiye’nin en büyük data center’ını inşa etmek bulunuyor. Evans, Türkiye’nin büyük bir üretim gücüne sahip olduğunu ve bu ülkenin dünyada en avantajlı ülkelerden biri olduğunu söyledi. İstanbul Havalimanı’nda yapılacak yatırımların, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya e-ihracat planlarını değerlendirebilmek adına önemli bir stratejik adım olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Alibaba Group, dünya genelinde 1,3 trilyon dolarlık ticaret hacmi ve yaklaşık 300 milyar dolar piyasa değeri ile dünyanın ilk 10 teknoloji şirketi arasında yer alıyor. Çin merkezli e-ticaret devi, Türkiye’de de stratejik bir yatırımcı konumunda bulunuyor. Haziran 2022’de Forbes’un yayımladığı verilere göre Alibaba, yılda 1,3 milyar aktif tüketiciye ulaşıyor. Şirketin üç ana sitesi Taobao, Tmall ve Alibaba.com, Çin’deki üreticileri ve toptancıları dünya çapında ticaret veya yeniden satış yapmak isteyen bireyler ve işletmelerle buluşturuyor. Alibaba, dünyanın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarında çevrimiçi alışveriş için en popüler destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu