Amazon, FTC’nin tekelci iddialarına karşı mahkemeye başvurdu!

FTC'nin dava dosyasında, Amazon'un yasa dışı taktikler kullanarak rekabeti ezdiği iddia ediliyor.

Amazon, Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) kendisine karşı açtığı antitröst davasının reddedilmesi için harekete geçti. FTC ve 17 eyalet avukatı, Eylül ayında Amazon’a dava açarak, şirketin rakiplerine ve tüketicilere karşı haksız olduğu iddia edilen tekelci uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü. Amazon, bu iddialara karşılık olarak FTC’nin uygulamalarının fiyatları artırdığına veya tüketicilere zarar verdiğine dair kanıt sunmadığını savunuyor.

Amazon, FTC'nin Tekelci İddialarına Karşı Mahkemeye Başvurdu!
Amazon, FTC’nin Tekelci İddialarına Karşı Mahkemeye Başvurdu!

FTC’nin dava dosyasında, Amazon’un yasa dışı taktikler kullanarak rekabeti ezdiği iddia ediliyor. Bu taktikler arasında, ürünlerini başka yerlerde daha iyi fiyatlarla listeleyen satıcıları arama sonuçlarında geri plana atmak ve Prime uygunluğuna bağlı olarak satıcıları kendi yerine getirme hizmetini kullanmaya zorlamak yer alıyor. Ayrıca, Amazon’un 2016-2018 yılları arasında “Project Nessie” adlı bir algoritmik araç kullanarak fiyatları şişirdiği ve bu artışların toplamda 1 milyar doları aştığı belirtiliyor.

Amazon’un reddetme talebinde, şirketin sadece “tüketicilere yarar sağlayan ve rekabetin özünü oluşturan yaygın perakende uygulamalarını” yürüttüğü belirtiliyor. Amazon avukatı Heidi Hubbard, davanın “mantıksız ve mantıksız bir şekilde, Amazon’un Amazon’da öne çıkan fiyatları düşük tutma çabalarının tüm ekonomide tüketici fiyatlarını artırdığını varsaydığını” ifade ediyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu