Amazon, ilk elektrikli teslimat aracını görücüye çıkardı

Amazon.com, yeni kurulan Rivian Automotive tarafından inşa edilen ilk elektrikli teslimat aracını sergiledi.

Araç, gelişmiş bir sürücü destek sistemi, Alexa tarafından desteklenen ses kontrolleri ve çeşitli sensörler dahil olmak üzere bazı teknolojilere sahip.

Amazon’un Küresel Filo ve Ürün Direktörü Ross Rachey, bir blog gönderisinde “Rivian ile ilk özelleştirilmiş elektrikli teslimat aracımızı yaratmaya başladığımızda, diğer tüm teslimat araçlarını çok geride bırakması gerektiğini biliyorduk. Sürücülerin onu kullanmayı sevmelerini ve müşterilerin mahallelerinden geçip evlerine yanaştıklarını gördüklerinde heyecan duymalarını istedik. Rivian’ın teknolojisini teslimat lojistiği bilgimizle birleştirdik teslimatının geleceğini oluşturduk.” dedi.

Amazon, elektrikli aracın teknik özellikleri hakkında herhangi bir açıklama yapmadı fakat daha çok üst düzey teknolojiye odaklandı. Örneğin, sürücü kabinindeki bir dijital ekrana bağlı çok sayıda dış kamera takılacak ve araç 360 derecelik bir görüş sağlayacak. Ayrıca, elektrikli araca entegre edilen Alexa, sürücülerin seslerini kullanmasına imkan verecek ve sürücülere hava durumu güncellemelerinde en hızlı rotayı önerecek. Amazon, sürücü tarafındaki kapının ekstra koruma sağlamak için güçlendirildiğini ve aracın arkasında daha hızlı erişim için bölme kapılı üç raf seviyesi olacağını da söyledi.

Amazon, 2022 başlarına kadar teslimat yapan 10 bin Rivian aracına sahip olmayı ve 2030 yılına kadar toplam 100 bin araçlık bir filo oluşturmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu