Pentagon’dan 9 milyar dolarlık dev ortaklık

Pentagon, Müşterek Savaş Bulutu Yeteneği projesi kapsamında şirketlere 9 milyar dolarlık ortak bir bütçe verdi.

Savunma Bakanlığı beklenmeyen bir hamleyle karşımıza çıkıyor. Bakanlık yeni bir duyuru yayınladı ve bu duyuruya göre Pentagon sözleşmesini imzalayacak dört büyük şirket belli oldu. Pentagon, Microsoft, Amazon ve Oracle ile 9 milyar dolarlık bulut bilişim sözleşmesi imzaladı.

JWCC projesi, daha önce planlanan ama şu anda reddedilmiş olan JEDI programının bir devamı olacak.  Projenin tamamlanması için tahmin edilen tarih ise 2028 olarak bildiriliyor. Buna ek olarak bütün savunma departmanlarının bulut yetenekleri de genişletilecek.

Aynı zamanda belirlenmiş olan 9 milyar dolarlık sözleşme dört büyük firma arasında ne yazık ki eşit bir şekilde paylaştırılamayacak. Bu sebeple de işletmeler arası bir sorun çıkıp çıkmayacağı ise belli değil.

Bütün bu bilgilerin yanı sıra Pentagon, her firmaya 100 bin dolar garanti verdi ve bütçede geri kalan kısım için de şirketlerden teklif beklenecek.  Böylece yetkililer tarafından alınan bu kararla birlikte, yapılacak olan takım çalışmasıyla en iyi fiyatlar ve en iyi teknolojik sonuçlar ortaya çıkacak.

Hatta bu konuyla ilgili olarak teknoloji şirketlerinin hepsi belirsiz teslimat ya da IDIQ sözleşmeleri kazandı ve belli süre içerisinde belirsiz miktarda hizmet alma şansları olacak. Paylaşılan bilgiler göz önüne alındığı zaman Google, Amazon, Microsoft ve Oracle gibi önemli firmaların birlikte imzalandığı bu sözleşme son derece önemli bir gelişme.

İlerleyen zamanlarda bu projenin sonuçlarının neler olacağı merak ediliyor. Pentagon ise güncellemeleri yayınlayacağını bildiriyor.

Üstelik son zamanlarda, Pentagon’dan gelen 9 milyon dolarlık ortaklık, yaşanan en büyük gelişme.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu