Amazon, Hindistan’da hava taşımacılığı hizmetini başlattı

Amazon, kilit pazarlarından Hindistan'da teslimatları hızlandırmak amacıyla kendi hava kargo filosu Amazon Air'i hizmete açtı.

Amazon, lojistik altyapısını 6,5 milyar doların üzerinde dağıttığı kilit denizaşırı pazarda toplu hale getirirken, özel hava kargo filosu Amazon Air’i Hindistan’da başlattı. Şirket, teslimatların hızlandırılmasını sağlayacağını söylediği ülkede, ilk hava taşımacılığı hizmetini başlatmak için Bengaluru merkezli kargo havayolu Quikjet ile ortaklık kurdu. Hizmet için Boeing 737-800 kullanan Amazon, başlangıçta Delhi, Mumbai, Haydarabad ve Bengaluru’da ürün teslim etmek amacıyla Amazon Air’i kullanacak. 

Hindistan, şirketin Amazon Air’i piyasaya sürdüğü Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’dan sonra üçüncü pazar. Şirket, Air filosunun dünya çapında 70 destinasyonda 110’dan fazla uçuş içerdiğini ve hava lojistiği yeteneklerine yüz milyonlarca dolar yatırım yaptığını belirtti.

E-ticaret devine göre özel kargo hizmeti, artık kontrolünde iki özel kargo uçağı olduğundan ve tamamen havayollarının kargo hizmetlerine güvenmek zorunda kalmayacağından, kargo gönderilerinde daha esnek olmasını sağlayacak. Amazon, bunun teslimat sürelerini azaltacağını ve daha verimli olmasını sağlayacağını söylerken, teslimat sürelerinin ne kadar kısalacağını ise tam olarak belirtmedi. 

Bununla birlikte, Hindistan’da Walmart’a ait Flipkart ile rekabet eden çevrimiçi perakendeci, Amazon Air’in lansmanının ülkedeki 1,1 milyondan fazla satıcıyı destekleyeceğini söyledi. Nakliye için kendi kara teslim hizmetlerini kullanan Amazon, Hindistan’ın en büyük hava kargo taşıyıcılarından biri olan Deutsche Post DHL Group kontrolündeki Blue Dart Express Ltd ile de ortaklık yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu