Amazon’dan uzay lazeri hamlesi: Yüksek hızda internet için yeni çağ!

Amazon'un iddiasına göre, bu ağ, kara fiber optik kablolarından yaklaşık %30 daha hızlı veri taşıyabiliyor.

Amazon, Proje Kuiper aracılığıyla, yüksek hızlı lazer bağlantılarından oluşan geniş bir ağ oluşturmak için uzay lazerlerini kullanarak uydu internet ağına önemli bir güç katıyor. Bu teknoloji, dünyanın en uzak bölgelerine bile daha hızlı veri iletimi sağlayabilir.

Amazon'dan Uzay Lazeri Hamlesi Yüksek Hızda İnternet için Yeni Çağ!
Amazon’dan Uzay Lazeri Hamlesi Yüksek Hızda İnternet için Yeni Çağ!

Ekim ayında, Amazon iki prototip uydusunu fırlattı ve bir ay sonra başarılı testler bildirdi; bu uydular, saniyede 100 gigabit hıza kadar veri gönderip alabiliyordu. Bu testler, birden fazla uydu arasında aynı anda çapraz bağlantılar kurma yeteneğini gösterdi, ki bu da uzaydaki bir sonraki nesil ağın kritik bir özelliğidir.

OISL’leri (Optik İç-Uydu Bağlantıları) başarılı bir şekilde kullanmak için, lazer bağlantılarının 1.616 mil mesafede iletişimi sürdürmesi ve saatte 15.534 mil hızla hareket eden uzay araçlarıyla başa çıkması gerekiyordu. Ayrıca, Amazon sinyali korumak için ışığın yayılmasını en aza indirmek zorundaydı, bu da başarıyla yapıldığını iddia ediyor.

Amazon'dan Uzay Lazeri Hamlesi Yüksek Hızda İnternet için Yeni Çağ!
Amazon’dan Uzay Lazeri Hamlesi Yüksek Hızda İnternet için Yeni Çağ!

Amazon’un iddiasına göre, bu ağ, kara fiber optik kablolarından yaklaşık %30 daha hızlı veri taşıyabiliyor. Amazon’un optik ağı, dünya çapında güvenli bilgi taşıma ihtiyacı olan müşterilere esneklik ve fazlalık sağlıyor. Bu, iletişim mimarilerinin kesilebileceği veya sıkıştırılabileceği durumlarda önemli bir avantaj sunuyor ve her yerden veri taşıma ve ulaştırma yeteneği sunmayı hedefliyor​​​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu