Amazon’dan dünyayı değiştirecek teklif: AI eğitimi şimdi bedava!

Bu kurslar, ChatGPT ve diğer dil modellerini güçlendiren generatif AI teknolojisi üzerine yoğunlaşıyor​​.

Amazon’un “AI Ready” programı, AI teknolojilerine olan talebi karşılamak ve bu alanda yetenek açığını kapatmak için tasarlandı. Program, sekiz ücretsiz kurs içeriyor ve Amazon’un kendi eğitim web sitesi aracılığıyla sunuluyor. Bu kurslar, AI becerilerini öğretmeyi amaçlıyor, özellikle de ChatGPT ve diğer dil modellerini güçlendiren generatif AI teknolojisi üzerine yoğunlaşıyor​​.

Program, teknoloji ve teknolojiyle ilişkili rollerdeki hem başlangıç seviyesindeki hem de ileri düzey kullanıcılara yönelik. Üç kurs iş ve teknik olmayan kullanıcılar için, beş kurs ise geliştirici ve teknik izleyiciler için tasarlanmış. Amazon ayrıca, dünya çapında temsil edilmeyen topluluklardan 50.000’den fazla lise ve üniversite öğrencisine Udacity bursları sağlayacağını duyurdu. Bu bursların toplam değeri 12 milyon dolardan fazla​​.

Amazon'dan Dünyayı Değiştirecek Teklif: AI Eğitimi Şimdi Bedava!
Amazon’dan Dünyayı Değiştirecek Teklif: AI Eğitimi Şimdi Bedava!

Amazon’un AI eğitimine yaklaşımı

AWS’nin Veri ve AI Başkan Yardımcısı Swami Sivasubramanian, “AI Ready’nin amacı, AI eğitimindeki oyun alanını düzleştirmek” dedi. Amazon, programın sadece kendi çalışanlarına değil, aynı zamanda hızlı yanıt mühendisliği ve diğer becerilere sahip çalışanlar arayan işletme müşterilerine de fayda sağlayacağını belirtiyor. Program, Amazon’un Bedrock AI ve CodeWhisperer gibi kendi platformlarına dayalı birkaç kurs içeriyor​​.

AI alanındaki yetenek açığı

AI teknolojisi, tıbbi araştırmadan perakende müşteri yardımına kadar birçok alanda kullanılıyor, ancak sistemlerin karmaşıklığı nedeniyle nitelikli programcılar, teknisyenler ve diğer uzmanlara olan ihtiyaç artıyor. Amazon, işverenlerin %73’ünün AI becerilerine sahip yetenekleri işe almayı öncelikli hedef olarak gördüğünü, ancak dört işverenden üçünün nitelikli kişileri bulmakta zorlandığını belirtiyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu