Teknoloji devi Amazon, Alexa biriminde yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor: İşte nedeni!

Alexa sesli asistanın, genel yapay zeka çağında hızlı ilerlemeleri takip edemediği belirtiliyor.

Amazon, Alexa sesli asistan birimindeki işten çıkarmaları duyurdu ve bu kararı, iş hedeflerindeki değişikliklere ve genel yapay zeka alanına daha fazla odaklanmaya dayandırdı. Kesintiler, Alexa biriminde çalışan birkaç yüz çalışanı etkiliyor, ancak tam olarak kaç kişinin etkilendiği konusunda daha fazla bilgi verilmedi. Özellikle, yaklaşık on yıllık olan Alexa sesli asistanın, genel yapay zeka çağında hızlı ilerlemeleri takip edemediği belirtiliyor.

Daniel Rausch, Alexa ve Fire TV’nin başkan yardımcısı, “Çabalarımızı iş önceliklerimizle daha iyi hizalamak ve müşterilerimiz için en önemli olanı maksimize etmek amacıyla, kaynaklarımızı ve çabalarımızı genel yapay zekaya odaklamak üzere kaydırıyoruz. Bu değişiklikler bazı girişimlerin sona ermesine yol açıyor.” dedi.

Amazon’un müzik ve oyun bölümleri gibi çeşitli bölümlerde de geri çekilmeler yaptığı belirtiliyor. İşten çıkarılanların çoğu cihazlar bölümünde çalışıyordu, ancak birkaçı farklı bir birimde Alexa ile ilgili ürünler üzerinde çalışıyordu.

Amazon, Yapay Zeka, Alexa Sesli Asistan
Amazon, Yapay Zeka, Alexa Sesli Asistan

Amazon, cihazlar ve hizmetler iş kolunun karlı olmadığını belirtti, ancak bu konuda rakamsal veriler sunmadı. Alexa üzerinden kar elde etmekte zorlanan şirket, çoğunlukla Amazon.com üzerinden alışverişi kolaylaştırmaya odaklanmıştı. Geçen yıl şirket genelinde 27.000’den fazla işten çıkarma yapıldı ve bu, pandemi sırasında endüstrinin yoğun bir şekilde işe alım yapmasının ardından ABD teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar dalgasının bir parçası oldu.

Bu işten çıkarmalar, Amazon’un üçüncü çeyrek net gelirinin analist tahminlerini büyük ölçüde aşması ve yılın son çeyreği için beklenen geliri tahminlerle hemen hemen aynı seviyede bildirmesine rağmen gerçekleşti. Dördüncü çeyrek, tatil alışverişini içerdiği için Amazon için en önemli dönemdir​​​​​​​​​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu