Apple, 2023’te zirveye çıkarak Samsung’u tahtından etti!

Apple'ın, zor bir yılda bile akıllı telefon sevkiyatlarını %3.7 artırması dikkat çekici.

Geçtiğimiz on yılda dünya genelinde en büyük akıllı telefon markası olan Samsung, 2023’te tahtını Apple’a devretti. Apple, 2023 yılında dünya genelinde sevkiyatları 234.6 milyon adede ulaşarak, akıllı telefon pazarında liderliği ele geçirdi. En son verilere göre, Apple bu başarıyı, toplam akıllı telefon pazarındaki yıllık %3.2’lik düşüşe rağmen elde etti.

Apple’ın 2023 yılındaki sevkiyatları, pazarın %20.1’ini oluşturarak, Samsung’un %19.4’lük pazar payını geride bıraktı. Samsung, 226.6 milyon sevkiyat ile ikinci sırada yer aldı ancak, 2022’ye göre %13.6’lık bir düşüş yaşadı. IDC Grup Başkan Yardımcısı Ryan Reith’e göre, Huawei’nin Çin’deki güçlü dönüşü ve diğer markaların rekabetçi cihazlar sunması, Samsung’un düşüşünde etkili oldu.

Apple’ın, zor bir yılda bile akıllı telefon sevkiyatlarını %3.7 artırması dikkat çekici. Şirket, iPhone 15 serisini tanıtarak, Pro modellerine titanyum tasarım ve diğer modellere yeni bir ekran tasarımı ekledi.

Üçüncü sırada yer alan Xiaomi, pazarın %12.5’ini elde ederek 146 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi, ancak bu rakam bir önceki yıla göre %4.7 düştü. OPPO ve diğer markaların gönderileri de düşüş yaşarken, Transsion’un Infinix, Itel ve Tecno markalarına sahip olması ve %30.8’lik bir artışla 95 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmesi dikkat çekiyor.

2024 yılında ise, akıllı telefon pazarının iyileşmesi bekleniyor. Bu iyileşmenin, gelişmiş ekonomik koşullar, tüketicilerin katlanabilir cihazlara artan ilgisi ve yeni yapay zeka destekli özelliklerin etkisiyle gerçekleşmesi öngörülüyor. Samsung, Galaxy S24 serisiyle yapay zeka trendinden faydalanmayı planlıyor ve bu seri, bir dizi yapay zeka özelliğiyle dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu