Apple, 5G iPhone’larından 80 milyon satış bekliyor

Apple'ın yaklaşmakta olan 5G iPhone'ları hakkındaki son sızıntı, şirketin yalnızca bu yıl en az 75 ve 80 milyona kadar yeni cihaz satmayı beklediğini gösteriyor.

Apple’ın cep telefonu satış beklentileri hakkındaki bilgiler bugün Bloomberg tarafından yayınlanan bir raporda yer aldı. Yayının kaynakları, Apple’ın 2020 iPhone’ları hakkında, şirketin dört farklı model hazırlaması ve dördünün de 5G desteğine sahip olmasının beklenmesi gibi bir dizi donanım ayrıntılarını paylaştı.

İkinci ayrıntı önemli çünkü önceki yıllarda yalnızca en pahalı iPhone’lar 5G ile uyumluydu. Söylenenlere göre, tüm akıllı telefon portföyüne 5G desteği ekleme kararı, tüketicilerin teknolojiye erişimini genişletme yolunda dikkate değer bir adım olacak.

Apple’ın ileri teknoloji iPhone’larının da form faktörleri açısından diğer varyantlardan farklı olacağı bildiriliyor. En pahalı modelin 6,7 inç ekrana sahip olduğu söylenirken, diğer üç varyantın 5,4 inç ila 6,1 inç arasında değişen ekranlara sahip olacağı iddia ediliyor. Tüm serinin iPad Pro’dakilere benzer kare kenarlarla biraz revize edilmiş bir görünüme sahip olması bekleniyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi, Apple’ın bir dizi başka ürünle birlikte en son akıllı telefonlarını da duyurması bekleniyor. 2020 donanım serisinin; popüler tabletinin orta kademe versiyonu olan iPad Air’in güncellenmiş bir versiyonunun yanı sıra iki yeni akıllı saat ve daha küçük bir HomePod akıllı hoparlörü içerdiği bildiriliyor. Apple’ın geliştirmekte olduğu bildirilen kablosuz kulaklıkları da piyasaya sürmesi bekleniyor.

Apple’ın temel iPhone işi kadar büyük olmasa da, kulaklık gibi aksesuarlar şirket için önemli bir gelir kaynağıdır. Giyilebilir cihazlar, ev ve aksesuar iş kolu, üçüncü çeyrekte satışların yüzde 17 artışla 6,45 milyar dolara yükselmesini sağladı. Apple’ın bu yıl en az üç yeni giyilebilir cihaz piyasaya sürmeyi planladığı da söylentiler arasında.

Apple geçen ay, güçlü üçüncü çeyrek kazanç raporunun hemen ardından 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu