Apple AR kulaklıklarla kendi uygulamanızı oluşturun

Yazılım geliştirme araçları üzerinde çalışan Apple, kullanıcıların tamamının kendi uygulamalarını oluşturabileceklerini belirtiyor.

AR/VR kulaklıkları söz konusu olduğunda sınırlar tanınmıyor. Apple, bu yılın sonlarında oldukça gelişmiş bir AR/VR kulaklık piyasaya sürecek. Elde edilen bilgilere göre bu kulaklıklar ile kendi uygulamalarınızı çok rahat bir şekilde oluşturabileceksiniz.

Apple uygulama oluşturma süreçlerini daha basit bir hale dönüştürmeye çalışıyor. Aslında AR/VR kulaklıklar da bunlardan sadece bir tanesi. Yazılım geliştirme araçları üzerinde çalışan Apple, kullanıcılarına çok güzel bir özellik sunacak. Üstelik bu da sanal dünyayı sevenler için heyecanlı olacak. Yine duyulan haberlere göre, kullanıcıların tamamının kendi uygulamalarını oluşturabilecekleri söyleniyor. Bunu da Siri aracılığıyla yapabilecekler. Örneğin artırılmış gerçeklik deneyimlerinizi Siri yardımıyla aktaracaksınız ve böylece uygulamanız yavaş yavaş oluşacak. Çünkü Siri komutları sizin için yorumluyor ve oluşturuyor.

Konuyla ilgili uzmanlar şöyle bir örnekten bahsediyor: Siri, bir odada dolaşan evcil ve sanal hayvanları gösterebilecek bir uygulama yaratabilir. Bunların hepsini bir araya getirerek algılamak için de herhangi bir bilgisayar yeteneği gerekmiyor. Siz konuştuğunuzda, Siri sizi anlayacak. Piyasaya sürüleceği tarih henüz net değilken uzmanlar fiyatının ortalama 3 bin dolar civarında olacağını tahmin ediyor.

Buna ek olarak kulaklıkların sağlıklı yaşam önceliğiyle çalıştığı da bildiriliyor. Dijital olarak oluşturuluyor ve aynı zamanda bir meditasyon da sağlıyor. Aslında Apple tarafından uzun zamandır beklenen AR/VR kulaklıkları ile ilgili çok fazla bilgi ortaya çıkıyor, ancak şirket henüz bir açıklama yapmadığı için hangilerinin doğru olduğu belirlenemiyor. Bu sebepten dolayı heyecanla bekleyen takipçilerin biraz daha sabırlı olması gerekecek. Yakın zamanda Apple bir açıklama yapabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu