Apple başarısız oldu. iPhone 12 Mini tarihe karışıyor!

Apple'ın büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü ailenin en küçük üyesi iPhone 12 mini tarihe karışmak üzere.

iPhone 12 ailesinde küçük ekranı ile dikkat çeken bir model olmasına rağmen, Türkiye fiyatı 10 bin TL gibi yüksek bir rakamda olan iPhone 12 Mini hem ülkemizde hem de dünyada istenen satış rakamlarına ulaşmadı. Fiyatındaki yükseklik nedeniyle kullanıcılar genelde iPhone 12’ye yöneldiği için iPhone 12 Mini satışları çok düşük kaldı.

İlk etapta üretimi yüzde 70 oranında düşüreceği iddia edilirken ilerleyen dönemde bu modelin üretimden kalkacağı konuşuluyor. Teknoloji firmasından resmi bir açıklama yapılmasa da şirkete yakın kaynaklar iPhone 12 Mini üretiminin kısa bir süre sonra durdurulacağını iddia ediyor.

iPhone 12 ailesi Mini, 12, 12 Pro ve 12 Pro Max olmak üzere 4 farklı modelden oluşuyor. Apple’ın küçük ekranlı modeli olan iPhone 12 Mini, 5.7 inçlik bir ekrana sahip. Fakat şirketin iPhone SE isimli benzer bir ekranı bulunan bir diğer modeli de var. Ve bu modelin fiyatı da iPhone 12 Mini’nin neredeyse yarısına tekabül ediyor. Hal böyle olunca, küçük ekranlı bir telefon almak isteyenler iPhone SE modeline yöneliyor. Bu da iPhone 12 Mini satışlarının hem dünyada hem Türkiye’de düşük kalmasına yol açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu