Apple çöken App Store ve iTunes için özür diledi

Dün devre dışı kalan Apple App Store ve iTunes bu sabah yeniden açıldı. Firma yetkilileri oluşan aksaklık için özür diledi. 
Dünya üzerinde 700 milyondan fazla iPhone kullanıcısına ulaşan Apple, dün talihsiz bir sorun yaşadı. Öğle saatlerinde kullanım dışı kalan iTunes ve App Store gibi hizmetler bugün sabah saatlerine kadar kullanılamadı. Twitter’da dünya gündemine oturan ve tüm kullanıcıların etkilendiği genel sorunla ilgili açıklama yapan Apple yetkilileri, özür diledi ancak borsada düşüş yaşamaktan kurtulamadı.

Apple : Sorun şimdilik giderildi

Apple iTunes Store ile App Store’da sabahtan bu yana yaşanan kesintiler firma tarafından resmen kabul edildi ve teknoloji devinden özür geldi. Tüm dünyada bu iki platforma üye kullanıcılar uygulama indirme ve medya satın almada sıkıntılar yaşandığından şikayetçiydi. Hatta iCloud’a kullanıcı girişlerinin de hata verdiği sıkça dile getirildi. Firmadan yapılan açıklamaya göre bu son sorun şimdilik giderilmiş görünüyor.

Apple iBook uygulaması da etkilendi

Apple servislerinin tümünün hizmet durumunun listelendiği hizmet durum sayfasında App Store, iTunes Store ve Mac App Store’un tüm kullanıcılar için erişilmez olduğu işaretlenmiş. Bununla birlikte aynı sorun iBook uygulamasını da etkilemişti. 12 saatlik sıkıntı en sonunda aşıldı. Her iki servis de düzgün biçimde çalışmaya başladı. Apple sıkıntının teknik bir hatadan kaynaklandığını savunurken, şirketin bu teknik hatası borsada yüzde 1,8 düşüşe neden oldu. 
 
 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu