Apple, Visa ve Mastercard’a karşı toplu dava: Apple Pay ücretleri mercek altında!

Davaya göre, Apple, Visa ve Mastercard ile yaptığı anlaşmayla, Apple Pay'i kullanmak için perakendecilerin, Apple'ın belirlediği ücretleri ödemesini zorunlu kıldı.

ABD’de bir içecek perakendecisi, Apple, Visa ve Mastercard’ı Apple Pay kart ücretleri nedeniyle antitröst ihlali ile suçladı.

Mirage Wine & Spirits, Illinois’te yer alan şirket, davada, Apple’ın Visa ve Mastercard ile yaptığı anlaşmanın, perakendecilere daha yüksek ücret ödemelerine neden olduğunu iddia ediyor.

Davaya göre, Apple, Visa ve Mastercard ile yaptığı anlaşmayla, Apple Pay’i kullanmak için perakendecilerin, Apple’ın belirlediği ücretleri ödemesini zorunlu kıldı. Bu ücretler, Visa ve Mastercard’ın geleneksel ödeme ağları için uyguladığı ücretlerden daha yüksek.

Apple Pay
Apple Pay

Mirage Wine & Spirits, bu durumun, perakendecilerin Apple Pay’i kullanma olasılığını azalttığını ve bu da tüketicilere daha yüksek fiyatlara mal olduğunu savunuyor.

Davada, Apple, Visa ve Mastercard’a toplam 10 milyar dolar tazminat talep ediliyor.

Bu dava, Apple Pay’in rekabetçiliğini ve perakendecilere olan maliyetini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu