Apple TV, çoklu görüntüleme özelliğini beta sürümünde kullanıma sunuyor

Apple, spor hayranlarının MLB Friday Night Baseball ve MLS Season Pass'i canlı yayınlaması için çoklu görüntüleme özelliğini kullanıma sundu.

Teknoloji dünyasında bir süredir Apple TV’nin çoklu görüntüleme özelliği geliştirdiğine dair bazı iddialar bulunuyordu. Yapılan açıklamaya göre firma, Apple TV 4K’da özelliğin beta sürümünü başlatıyor. Apple beta yazılım programına katılan kullanıcıların, Ayarlar uygulamasından bu sürümü açabileceğini söylüyor.

Öncelikle ‘Sistem’ seçeneğine gelerek, ‘Yazılım Güncellemeleri’ ile güncellemeyi yaptırmalısınız. Böylece güncelleme gerçekleşecek ve siz de sonrasında beta güncellemelerini, AI seçerek indirebileceksiniz. Ama yine de bunları yapabilmeniz için tvOS beta sürüm 16.5’e sahip olmanız gerekiyor.

Apple bu açıklamaları yapmış olsa da çoklu görüntülemenin ne zaman yaygın olarak kullanıma sunulacağını belirtmiyor. Şu an sadece sistem açıklanarak, nasıl güncelleyeceğinizin bilgisi veriliyor. Beta özelliği ise Apple’ın spor teklifleri olan MLS Season Pass ve MLB Friday Night Baseball ile sınırlı olarak kalacak. Bu özellik, maç başladığında kullanıcılara açık olacak. Bunlara ek olarak kullanıcılar, ekranda aynı anda dört adede kadar oyunu izleyebilecekler. Bu özelliği kullanmak için izleyiciler istedikleri oyunu izlemeye başlayacak ve sonrasına da ‘Oyun Ekle’ düğmesini seçecek.

Ayrıca çoklu görüntüleme deneyimi çok fazla yönden özelleştirilebiliyor. Eğer isterseniz oyunları ekranda hareket ettirebilirsiniz, bir oyunu diğerlerinden daha büyük yapabilirsiniz, iki ya da dört eşit bölünmüş ekranı izlemeyi seçebilirsiniz. Bunları inceleyerek istediğiniz özelliği tercih edebileceksiniz. Bunların yanı sıra kullanıcılar, uzaktan kumanda ile ses arasında geçiş yapabilecek ve böylece hangi oyunu duymak istediklerini kontrol edebilecekler. Bu da oldukça önemli bir güncelleme olacak.

Apple TV aslında çok fazla spor hayranının hoşuna gidecek bu güncellemeleri yakın zamanda herkesin kullanımına açabilir. Öncelikle beta sürümü ile test yapacak ve sonrasında da bilgileri paylaşacak. Apple’ın MLB Friday Night Baseball oyunları da Apple TV+ aboneliğine dahil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu