Apple, “Apple One” abonelik hizmetleri paketini piyasaya sürüyor

Apple'ın, kullanıcıların tüm temel eğlence ve içerik hizmetlerini tek bir indirimli fiyatla satın almalarına olanak tanıyan yeni bir abonelik teklifi geliştirdiği bildirildi.

iPhone üreticisinin planlarını ayrıntılı olarak açıklayan Bloomberg raporuna göre, teklif dahili olarak Apple One olarak anılıyor. Hizmetin Ekim ayı gibi erken bir tarihte başlaması bekleniyor.

Apple’ın son birkaç yıldır hizmetlere yaptığı yatırım, şirket için büyük kazançlar sağladı. Geçtiğimiz çeyrekte servis hizmeti, iPhone gelirlerinin birkaç katına çıktı ve bir önceki döneme göre yaklaşık %15 artışla 13,16 milyar dolarlık küresel satış gerçekleştirdi ve bu çeyrekte Apple’ın toplam gelirinin yaklaşık dörtte birini temsil etti.

Apple One ile ilgili fikir, müşterileri daha uygun fiyatlar ile daha fazla abonelik satın almaya teşvik etmek gibi görünüyor. Bloomberg’in kaynaklarına göre paket, Apple hizmetlerini ayrı ayrı satın almaya kıyasla ayda 2 dolardan 5 dolara kadar tasarruf sağlayacak. Kullanıcıların tam olarak ne kadar tasarruf edeceği, abone oldukları paketin katmanına bağlı olacak.

Apple One’ın temel sürümünün Apple Music’i ve iPhone üreticisinin akış hizmeti olan Apple TV+’ı içerdiği söyleniyor. İkinci ve daha pahalı bir katman olan Apple Arcade, mobil oyunlar kataloğuna erişim sağlarken, üçüncü katman ise Apple News’ı içerecek. En pahalı planın, daha uygun fiyatlı katmanlardaki tüm tekliflerin yanı sıra ekstra iCloud depolama alanı ve yeni, henüz duyurulmamış egzersiz video abonelik hizmetini içerdiği söyleniyor. Bu son hizmet muhtemelen Apple One’dan önce veya Apple One ile aynı anda duyurulacak. 

Apple’ın paketi resmi olarak piyasaya sürmesi ve şirketin bir klasik olarak Eylül veya Ekim aylarında yaptığı yeni iPhone’larını duyurması ile bekleniyor. Apple’ın bildirilen egzersiz video abonelik hizmeti gibi video teklifleri, hizmetlerini genişletme çabalarının özellikle büyük odak noktası oldu. Geçen yıl şirketin Apple TV+ için orijinal şovlar üretmek adına 6 milyar dolar ayırdığı söyleniyor. 

Apple One ile birlikte duyurulması beklenen dört yeni iPhone’un, yalnızca OLED teknolojisiyle birlikte gelen en üst düzey iPhone modellerinin önceki yıllardan farklı olarak ultra keskin OLED ekranlara sahip olduğu da söylentiler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu