Apple yeni MacBook bilgisayarını renklendirdi

Apple, “şimdiye kadarki en ince ve en hafif Mac” olarak lanse ettiği yeni MacBook bilgisayarını tanıttı. 0,9 kg ağırlığında ve 13,1 mm inceliğinde olan yeni MacBook 12 inç Retina ekrana, tam boyutlu bir klavyeye, Force Touch trackpad’e; veri aktarımı, video çıkışı ve tek bir konnektörde şarj için olağanüstü kompakt USB-C bağlantı noktasına sahip. Ayrıca, MacBook ilk kez üç alüminyum kaplama seçeneğiyle sunuluyor: Altın, gümüş ve uzay grisi renkleri.
Yalnızca 13,1 mm inceliğinde olan yeni MacBook tasarımı, 11 inç MacBook Air’den yüzde 24 daha ince. Yeni Mac, 2304 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip.
MacBook’ta ayrıca, Mac’e yeni bir etkileşim boyutu getiren yeni bir Force Touch trackpad bulunuyor. Yeni trackpad’de, herhangi bir yere tıklamanıza olanak sağlayan yerleşik güç sensörleri, duyarlılık ve tek parça olma hissi veren dokunsal geribesleme bulunuyor. Hatta, her tıklamayı kaydetmek için gereken basınç miktarını değiştirerek trackpad’i özelleştirebiliyorsunuz. Force Touch trackpad ayrıca, Force Click olarak adlandırılan yeni bir harekete de imkan veriyor; bu, bir tıklamayı takip eden güçlü bir basma ile, bir sözcüğün anlamını almak, çabucak bir haritaya bakmak veya bir dosyanın öngörünümüne hızlıca göz atmak gibi işlerin yapılmasına olanak sağlıyor.
Apple tarafından yapılan bir açıklamaya göre iPhone ve iPad’de kullanılan minyatürleştirme tekniklerini uygulayan MacBook şimdiye kadar bir Mac’te bulunan en kompakt ana karta sahip; bu, 11 inç MacBook Air’in ana kartından yüzde 67 daha küçük. Hareket etmeyen parçaları veya ızgaraları ile, yeni MacBook, sessizlik ve etkin performans için ilk fan içermeyen Mac dizüstü bilgisayar olacak şekilde baştan sona tasarlandı. MacBook, yalnızca 5 watt’ta çalışan yeni beşinci nesil Intel Core M işlemciye ve Intel HD Graphics 5300’e sahip. Olağanüstü verimli işlemciler, MacBook’u dünyanın enerjiyi en verimli kullanan dizüstü bilgisayarı yapmak için OS X’teki optimizasyonlarla birlikte çalışıyor.
MacBook klasik pillerle mümkün olandan yüzde 35 daha fazla pil kapasitesine sahiptir. Tam gün pil ömrü sunduğu belirtiliyor. Apple’ın söylediğine göre 9 saate kadar kablosuz olarak web’de gezinme ve 10 saate kadar iTunes’da film oynatma olanağı sağlıyor.
802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 dahil olmak üzere, en yeni kablosuz teknolojileriyle donatılmış.
USB-C ise daha yüksek watt’ta şarj etmeyi, USB 3.1 Gen 1 (5 Gbps) veri aktarımını ve DisplayPort 1.2’yi sağlıyor.
Yeni Mac, OS X Yosemite ile birlikte geliyor.
iMovie, GarageBand, iPhoto, Pages, Numbers ve Keynote her yeni Mac’te ücretsiz olarak bulunur. iMovie kolaylıkla muhteşem filmler yapmanızı sağlar; GarageBand’i kullanarak yeni müzikler yapabilir veya piyano ya da gitar çalmayı öğrenebilirsiniz; iPhoto ile en mükemmel çekimlerinizi düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Pages, Numbers ve Keynote ise etkileyici belgeler. hesap tabloları ve sunumlar hazırlamanızı, düzenlemenizi ve paylaşmanızı kolaylaştırır. iCloud için Pages, Numbers ve Keynote, iPhone veya iPad’de bir belge oluşturup, bunu Mac’inizde düzenlemenizi ve PC’de olsalar bile arkadaşlarınızla birlikte çalışmanızı sağlıyor.

Fiyatlar ve Bulunma Durumu

Tamamen yeni MacBook, 10 Nisan Cuma gününden itibaren Apple Online Store’lar ve seçkin Apple Yetkili Bayileri aracılığıyla gönderilmeye başlanacak. 2.4 GHz’e kadar Turbo Boost hızlara sahip 1.1 GHz çift çekirdekli Intel Core M işlemciye, 8 GB bellek kapasitesine, 256 GB flash depolamaya ve Intel HD Graphics 5300’e sahip olan MacBook KDV dahil 4,299 TL’den başlayan fiyatlarla ve 2.6 GHz’e kadar Turbo Boost hızlara sahip 1.2 GHz çift çekirdekli Intel Core M işlemciye, 8 GB bellek kapasitesine, 512 GB flash depolamaya ve Intel HD Graphics 5300’e sahip olan MacBook KDV dahil 5,299 TL’den başlayan fiyatlarla satışta olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu