Arçelik yapay zeka platformunu hayata geçiriyor

Platform, GPT modelleriyle entegre çalışarak geliştirme süreçlerini iyileştirirken veri gizliliği ve korumasını da en üst düzeye çıkarıyor.

Arçelik, tüm geliştiricilerin faydalanabileceği yazılım geliştiriciler için yapay zeka platformunu hayata geçireceğini duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, GPT modelleri ile entegre olan bu platform, firma bünyesinde yazılım geliştiren çalışanlara Arçelik’in özel bulut ortamı üzerinde en yüksek veri koruma standartlarıyla yapay zeka uygulamasına erişim imkanı sunuyor.

Arçelik Developer Platformu, sadece yazılım geliştirmenin ötesine geçerek farklı iş alanlarına da kolay bir şekilde genişletilebilen bir yapıya sahip. Ayrıca GPT 3.5 ve GPT 4.0 entegrasyonuyla geliştirme süreçlerini iyileştirirken veri gizliliği ve koruması standartlarını da en üst düzeye çıkarıyor.

Firma aynı zamanda, küresel ölçekteki AI Champions programı ve eğitim içerikleriyle insan kaynakları, pazarlama ve endüstriyel tasarım gibi çeşitli bölümlerdeki çalışanlarının, bayilerinin ve yetkili servislerinin yapay zeka konusundaki yetkinliklerini de destekliyor.

Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar’a göre, yapay zekanın iş süreçlerine entegrasyonu konusunda bu platform önemli bir adım. Pazar, yapay zeka sayesinde daha önce görülmemiş düzeyde inovasyon ve verimlilik elde edeceklerini söylüyor.

Platformun, verimliliği %25 artırırken kodlama süresini %40 hızlandırarak ürünün pazara sunum süresini %20 iyileştireceği öngörülüyor. Ayrıca ürün testlerinden akıllı tüketici çözümlerine, tedarik zinciri yönetiminden üretim ve ürün portföyüne kadar birçok alandaki yapay zeka platformlarının ilk örneği olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu