Assassin’s Creed Mirage için özel haptic kıyafet geliyor

Assassin's Creed iş birliği, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik oyunlarında daha yoğun bir deneyim sağlayabilir.

Ubisoft ve OWO, Assassin’s Creed deneyimini daha kişisel hale getirmeyi hedefleyen bir iş birliği başlattı. Şirketler, Assassin’s Creed Mirage sürümü haptic feedback (dokunsal geri bildirim) gömlek piyasaya sürerek oyunculara benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

OWO tarafından geliştirilen gömlek, göğüs, karın, bel ve kollar üzerindeki haptic noktalarını içeriyor. Bu noktalar aracılığıyla özel bir algoritma sayesinde dokuz dalga parametresi ayarlanarak, rüzgar hissiyle birlikte parkur etkileri ve hançer darbeleri gibi çeşitli etkileşimlerin hissedilmesi sağlanıyor. Mobil bir uygulama aracılığıyla oyuncular, kendi tercih ettikleri duyumları yaratabiliyorlar.

Henüz fiyatlandırma ve çıkış tarihiyle ilgili ayrıntılar açıklanmamış olsa da, Assassin’s Creed Mirage haptic gömleği PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC ile uyumlu olacak. Gömleğin satın alınmasıyla birlikte, içinde bir oyun kodu da bulunacak ve oyuncular Assassin’s Creed Mirage oyununu oynayabilecekler.

Oyunlar için giyilebilir haptic teknolojiler daha önce de denenmiş olsa da genellikle deneysel girişimler olarak kalıyor. Ancak bu Assassin’s Creed iş birliği, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik oyunlarında daha yoğun bir deneyim sağlayabilir. Özellikle yeni nesil karma gerçeklik başlıklarının piyasaya sürülmesiyle birlikte, haptic teknolojilerin oyunlardaki gerçeklik faktörüne daha fazla ilgi çekmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu