Bilgisayar Programlama yarışması sonuçlandı

Yeditepe Üniversitesi ile kurumsal iş yazılımları alanında önde gelen şirketlerden SAP SE Almanya tarafından bu yıl ilk defa Türkiye Bilgisayar Programlama Yarışması düzenlendi. Temel amacı; bilgi teknolojilerinde yaratıcılığın, yazılım geliştirme becerisi öneminin vurgulanması ve öğrencilerin bu yönde özendirilmesi olan yarışmaya, ülke çapında 168 lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Yarışmanın ilk turu internet üzerinden 19-23 Ocak tarihleri arasında yapıldı. 37 finalistin yarıştığı final turu ise 31 Ocak 10.00-13.00 saatleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde tek oturumda gerçekleştirildi.
Final turunun ardından Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen ödül törenine, aralarında SAP firması Kıdemli Başkanı Franz Faerber ve SAP SE Almanya’dan Nurten Çelik’in de yer aldığı pek çok SAP yetkilisi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Bilgen, çok kısa bir süre duyurulmasına rağmen yarışmaya katılımın çok yüksek olduğunu, gelecek yıllarda ilginin daha da artacağına inandıklarını belirtti. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ise, Türkiye’de ilk defa bir vakıf üniversitesinin SAP ile birlikte bir yarışma düzenlediğini, bu yarışma ve SAP ile devam eden çalışmaların Yeditepe Üniversitesi’nin bilgi teknolojilerinde öncülük misyonunun bir sonucu olarak ortaya çıktığını belirtti. SAP SE Almanya’dan Nurten Çelik, teknolojinin bir bilim dalı haline geldiğini ve Türkiye’nin de teknolojiye hızla adapte olduğunu söyledi.
Lise ve üniversite öğrencilerinin iki ayrı kategoride değerlendirildiği yarışmada ilk üç dereceye giren yarışmacılara ödül olarak farklı niteliklerde bilgisayarlar armağan edilirken, lise öğrencilerinden dereceye girenler, Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne kabul edilip girmeleri durumunda öğrenimleri süresince SAP SE’nin Almanya ve ABD’deki tesislerinde birer ay süreyle iki kez stajyer olarak görevlendirilme hakkı kazandı.
Yarışmanın üniversite kategorisinde üçüncü Alperen Turgut, ikinci Semih Basrık, birinci Yusuf Hakan Kalaycı olurken, lise kategorisinde üçüncü Abdullah Enes Öncü, ikinci Muhammed İkbal Kazar, birinci Muhammed Emin Ayar oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu