Binance günlük para çekme limitini düşürdü

Ünlü kripto para borsası Binance kimlik doğrulaması yapmayan kullanıcıların günlük para çekme limitini ciddi oranda düşürdü.

Kripto para borsası dendiğinde akla ilk gelen platformlardan biri de Binance. Dünya çapında hizmet veren ve Türkiye’de de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi olan platform bugün ani bir karar aldı. Buna göre herhangi bir kimlik doğrulama yöntemi kullanmayan üyelerin günlük para çekme limiti çok büyük oranda düşürüldü.

Daha önce bu şekilde olan üyelerin günlük para çekme limiti 2 Bitcoin idi. Yapılan yeni düzenleme ile bu limit 0.06 Bitcoin yani bugünün kuru ile yaklaşık 2000 dolara düşürüldü. Bu şu anlama geliyor: Kimlik dorğulama yöntemlerinden birini kullanmayan Binance üyeleri 24 saat içinde sadece 0.06 Bitcoin para çekebilecek.

Öte yandan bu düzenleme kripto para borsasına yeni üye olanlar için bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Halen bu şekilde üye olanlar ise eski limitlerle para çekmeye devam edecekler. Ancak onlar için de 23 Ağustos’a kadar kademeli bir süre tanındı ve bu sürenin sonunda mevcutta kimlik doğrulaması yapmamış üyeler de bu limit indirimi kapsamına alınacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Binance CEO’su Changpeng Zhao, alınan kararın kara para aklama ile mücadele ve yasal düzenlemelere uyma zorunluluğundan kaynaklandığını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu