BTK, Twitter’a reklam verilmesini yasakladı

Karara göre, Türkiye'de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter'a yeni reklam veremeyecekler.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Twitter’a yönelik önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre, BTK, Twitter’ın yerine getirmediği yükümlülüklerinden dolayı reklam verilmesini yasakladı.

BTK’nın aldığı bu karar, şirketin temsilci yükümlülüğünü yerine getirmemesi olarak açıklandı. Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya platformlarının bu yükümlülükleri yerine getirmeleri, ülkenin dijital ortamdaki düzenlemelerine uygunluğu ve kullanıcıların güvenliğini sağlama amacı taşıyor.

Türkiye’de vergi mükellefi olanlar artık Twitter’a reklam veremeyecek

Karara göre, Türkiye’de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter’a yeni reklam veremeyecekler. Yasak, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen Twitter, Inc. olarak önceden bilinen X Corp. (Twitter) adlı sosyal ağ sağlayıcısına yönelik olarak uygulanacak.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye’deki vergi mükellefi olan firmalar ve bireyler, Twitter platformuna reklam verme konusunda dikkatli olmak zorunda kalacaklar. Yasak, Twitter’ın Türkiye’deki reklam politikalarını ve yasal yükümlülükleri ile ilgili tartışmaları da beraberinde getirebilir.

Kararın ardından Twitter platformunda reklam verme imkanının ortadan kalkması, şirketin küresel çapta yaşadığı krizi daha da derinleştirebilir. Twitter yetkilileri ise henüz konuyla ilgili henüz açıklama yapmazken, BTK’nın bu kararıyla sosyal medya platformlarına yönelik denetim ve düzenlemelerin artacağı öngörülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu