Burger King Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı

Fast-food zinciri Burger King, Paris'teki şubelerinin birinde kripto para birimi ile ödeme kabul etmeye başladı.

Burger King, Paris’teki lokasyonlarından birinde kripto para birimi ile ödeme kabul etmeye başladı. Fast-food zinciri, şubelerine kripto ödeme sağlayıcıları Alchemy Pay ve Binance Pay ile ödeme alan Instpower adlı taşınabilir şarj cihazlarını kurdu.

Instpower daha önce, tüketicilerin kripto para kullanarak dünya çapında 14.000’den fazla yerde şarj cihazları ile ödeme yapmalarını sağlamak için en iyi iki ödeme modülüyle iş birliği yapmıştı. Şirketin Avrupa distribütörü Flash Development’ın CEO’su Yann Phu, Burger King ile Paris’teki iş birliklerinin operasyonlarını bir sonraki seviyeye taşıdığını söyledi. Phu, Asya’da yaygın olarak kullanılan şarj cihazlarının, Avrupa’da ise yeni kullanılmaya başlandığını belirtti.

Bu gelişme, hem küresel fast-food zinciri hem de ürün ve hizmetler için kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak yaygınlaşması açısından önemli bir kilometre taşı. Bunlara ek olarak, Burger King ilk kez 2016 yılında Hollanda şubesinde kripto para birimleri ile ödeme kabul etmeye başladı. 2019’dan bu yana ise, Burger King’in Almanya’daki bir restoranı, web sitesinde ve mobil uygulamasında Bitcoin’le ödeme almaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu