ChatGPT TBMM’ye geliyor

ChatGPT, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ilk defa bir yapay zeka tarafından oluşturulan soru önergesi sunacak.

Son dönemde gündemden düşmeyen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne adım atıyor. DEVA Partisi’nden Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, ChatGPT ile birlikte hazırladığı soru önergesini hafta başında meclise sunacağını duyurdu.

ChatGPT, hızla gelişen yapay zeka teknolojisinin son örneği olarak dikkat çekerken, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Kısa sürede tarihin en hızlı büyüyen uygulaması haline gelen ChatGPT, sadece iki ay içinde aylık 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Danimarka parlamentosunda yaptığı etkileyici performansın ardından bu kez TBMM’de soru önergesi hazırlayacak.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, ChatGPT ile ortaklaşa bir soru önergesi hazırladığını ve hafta başında meclise sunmayı planladığını belirtti. Dalgın, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bugün ChatGPT ile birlikte bir soru önergesi yazdık. Hafta başında TBMM’ye sunacağım. Siyaseti Cobot (insan-robot işbirliği) çağına ısındıralım.”

ChatGPT’nin TBMM’ye sunacağı soru önergesi, yapay zeka teknolojisinin politika ve karar alma süreçlerindeki rolünü ve insan-robot işbirliğinin nasıl şekillenebileceğini gösterme açısından önem taşıyor. Soru önergesinin içeriği hakkında detaylar ise henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu